Με τη συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο συμφωνίας με τους εταίρους, ή ρήξης να έχει φουντώσει, επανέρχεται το θέμα του κατά πόσο θα ωφελούσε τη χώρα η επιστροφή στη δραχμή.
Το Βήμα της Κυριακής ανοίγει αυτόν τον διάλογο μεταξύ ειδικών, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης.
Μεταξύ άλλων, περιγράφονται οι επιπτώσεις της υποτίμησης του νέου εθνικού νομίσματος στην οικονομία και τους πολίτες και εξετάζεται το θέμα των κερδών και των ζημιών για το εμπόριο και τις εξαγωγές.
Παράλληλα, επισημαίνεται ο παράγοντας του χρόνου, που συχνά υποτιμάται στη συζήτηση για το πέρασμα από το ευρώ στη δραχμή, και καταγράφεται η αναγκαιότητα διαρθρωτικών αλλαγών σε όλους τους τομείς.
Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι δεν αρκεί η αλλαγή νομίσματος για να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά είναι αναγκαία η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι θέμα νομίσματος, σημειώνεται, αλλά διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.
Ακόμη, τονίζεται ότι η υποτίμηση του νομίσματος θα περιόριζε σημαντικά την αγοραστική δύναμη των πολιτών, ενώ δεν θα υπήρχε ισχυρό τραπεζικό σύστημα καθώς κανείς δεν θα αποταμίευε σε δραχμές.
* Διαβάστε αναλυτικά στην έντυπη έκδοση του Βήματος της Κυριακής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg