Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Οι δικαστές τα έβαλαν με τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα

 
 
Πυρ ομαδόν κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τζαβάρα, εξαπολύουν οι δικαστικές ενώσεις, σε κοινό ανακοινωθέν τους.

Οι δικαστικές ενώσεις αποδοκιμάζουν τα όσα έχει αναφέρει ο βουλευτής, τόσο στη Βουλή όσο και σε άρθρο του στον Τύπο, καθώς τις χαρακτηρίζει «συντεχνιακές επαγγελματικές ομάδες που έχουν αναγορευτεί σε νομοθετικούς πελάτες (!) του Κοινοβουλίου, και έχουν, ως σκοπό, να εξοικονομήσουν, κατά τέτοιο τρόπο, τις δικαστικές διαδικασίες, ώστε να μην θιγούν τα προνόμιά τους ή τα οποιαδήποτε κεκτημένα τους».

Θρυαλλίδα έγιναν επίσης τα όσα είπε ο κ. Τζαβάρας για τη διασφάλιση του κύρους και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης ως υποχρέωσης μόνον της Πολιτείας, και κανενός άλλου (άρα, ούτε των δικαστών), καθώς και η αναφορά του σε αυθαίρετες και αναιτιολόγητες δικαστικές κρίσεις, που παράγουν άδικες και άστοχες αποφάσεις.

Οι δικαστές αναφέρονται στις δηλώσεις Τζαβάρα ως «αόριστες αναφορές - αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες», ενώ τονίζουν ότι δεν συνδέονται λογικά με την παρουσία και την έκφραση της όποιας γνώμης των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων ενώπιον επιτροπών της Βουλής.  

«Η αγανάκτηση για την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης είναι δίκαιη», τονίζουν μεταξύ άλλων. «Θα πρέπει όμως ο παραπάνω βουλευτής να κατευθύνει την αγανάκτησή του, σε εκείνους που πραγματικά ευθύνονται, για την κατάσταση που επικρατεί, δηλαδή, στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και τους πολιτικούς μας, που κατά το παρελθόν αδράνησαν και αδιαφόρησαν και όχι στους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, που ελάχιστα ευθύνονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και κυρίως, για την ανοχή τους στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Δικαστική Λειτουργία».
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg