Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

"Τμηματική" Συμφωνία;



Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα προβλέπει τμηματικές εκταμιεύσεις υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Τα κεφάλαια που θα εκταμιεύονται, θα χρησιμοποιούνται πρωτίστως για την κάλυψη των υποχρεώσεων προς τους δανειστές, οι οποίες αυξάνονται κατακόρυφα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συνολικά ώς το τέλος του έτους οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές είναι ύψους 11,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,2 δισ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν ώς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία, επίσης, θα προβλέπει μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος και διατυπώσεις περί της διαμόρφωσης συνθηκών για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η παράταση είναι απαραίτητη για να εξειδικευτούν ορισμένα θέματα πριν από την υλοποίησή τους, όπως είναι για πράδειγμα η αναδιάρθρωση του Ασφαλιστικού.

Πάντως, όπως αφήνουν να φανεί και οι δύο πλευρές το Eurogroup της 18ης Ιουνίου είναι το τελικό όριο για συμφωνία, πριν από τη λήξη της τετράμηνης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, στις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg