Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: "Το πρόγραμμα ολοκλρώνεται αύριο" - "Οι διαπραγματεύσεις σε περίπτωση "όχι", δεν θα συνεχιστούν", λέει ο Γκάμπριελ



"Το πρόγραμμα της Ελλάδας, τελειώνει αύριο", είπε η κ. Μέρκελ, απευθυνόμενη σε αντιπροσώπους του συντηρητικού κόμματός της στο Βερολίνο...

 "Η διαπραγμάτευση διεκόπη με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν επέδειξε διάθεση συμβιβασμού...
Ξαναβρισκόμαστε στο σημείο που λέμε ότι εάν αποτύχει το ευρώ θα αποτύχει η Ευρώπη", επισήμανε η Μέρκελ λέγοντας ότι δεν θα πει «όχι» σε νέες συνομιλίες με την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα, αλλά η αλληλεγγύη και η ανάληψη ευθύνης είναι μέρος του ίδιου νομίσματος.

Συγχρόνως, ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ, ξεκαθάρισε επ αυτού


 "Η ψήφος είναι υπέρ ή κατά του ευρώ και με ένα «όχι» η διαπραγμάτευση δεν θα συνεχιστεί"

 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως η αποτυχία του ευρώ θα ήταν αποτυχία της Ευρώπης και κάλεσε σε «συμβιβασμό».


«Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη»...

«Αν χάσουμε την ικανότητα να βρίσκουμε συμβιβασμούς, τότε η Ευρώπη είναι χαμένη», πρόσθεσε χωρίς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και προφέροντας τη λέξη "Ελλάδα" μόνο μία φορά.

Αναγνωρίζοντας πως «το βλέμμα ολόκληρου του κόσμου» είναι αυτές τις ημέρες στραμμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Μέρκελ συνέχισε:

«Θα μπορούσαμε να εγκαταλείψουμε, όμως λέω: μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα θα υποφέρουμε αν το κάνουμε», επειδή, «αν δεν παραμείνουμε ενωμένοι, δεν θα καταφέρνουμε να ακουγόμαστε στον κόσμο».

Η καγκελάριος αρνήθηκε την ιδέα ότι "βάζει στην άκρη" τις αρχές που διέπουν την Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες είναι αυτή της ισορροπίας ανάμεσα σε "αλληλεγγύη" μεταξύ των Ευρωπαίων και «προσπαθειών των ενδιαφερομένων» που καθοδηγεί τη δράση της από την αρχή της κρίσης.



(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg