Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

"Κακοποιοί μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς έχουν επιτεθεί στη Βουλή", λέει η Ζωή

Μια απίστευτη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά αποκάλυψη έγινε σήμερα σχεδόν με επίσημο τρόπο, αναφορικά με υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος του Ναού της Δημοκρατίας, από κακοποιούς «μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς».

Η εν λόγω αποκάλυψη έγινε μέσω επισημάνσεων αποδιδόμενων στο Φρουραρχείο της Βουλής – που βάσει του Κανονισμού υπακούει στις εντολές του/της εκάστοτε Προέδρου της Βουλής, με αφορμή τις καταγγελίες αστυνομικών της εξωτερικής δύναμης φρούρησης (ΜΑΤ) πως με εντολή της Προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου τους απαγορεύεται η είσοδος στο κτίριο του Κοινοβουλίου – όπου εισέρχονταν είτε για να προμηθεύονται τρόφιμα και νερό από το ειδικό κυλικείο της αστυνομίας, είτε για να κάνουν χρήση της τουαλέτας!

Από τη φρουρά του Κοινοβουλίου, λοιπόν, εξαιτίας της έκτασης που προσέλαβαν το Σαββατοκύριακο οι προαναφερθείσες καταγγελίες:

Πρώτον, εμμέσως επιβεβαιώνεται η λύψη μέτρων: «Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνεται ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν η ταυτοποίηση να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουμπούρι» (ενν. ότι δεν είναι δυνατόν να πιστοποιείται η αστυνομική ιδιότητα κάποιου επειδή είναι ένστολος και οπλοφορεί).

Δεύτερον, προκαλεί αίσθηση με την αιτιολογία της λύψης του μέτρου, καθώς αποκαλύπτει άγνωστα ως τώρα περιστατικά: «Εξάλλου», σημειώνεται, «στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς».

Κατόπιν τούτου, με ενδιαφέρον αναμένεται η περαιτέρω συγκεκριμένη και αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με τα καταγελλόμενα περιστατικά.













πηγή
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg