Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Κομισιόν: Οι προτάσεις της Ελλάδας, δεν είναι επαρκείς

ΕΕ: Η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε πως οι προτάσεις της δεν είναι επαρκείς

Οι τελευταίες ελληνικές προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν  μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την προηγούμενη εβδομάδα...


... ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς για το που βρίσκονται οι συζητήσεις και ειδικά για την ελληνική πρόταση ο κ. Σχοινάς ανέφερε πως η τεχνική δουλειά συνεχίζεται προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των διαφορετικών προτάσεων.

«Η μπάλα είναι στην πλευρά της Ελλάδας», σημείωσε.

Ο ίδιος είπε πως οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των όσων συμφωνήθηκαν  μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την προηγούμενη εβδομάδα και ότι ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε σχετικά την ελληνική πλευρά.

Αρκέσθηκε δε να επαναλάβει τη χθεσινή δήλωση του Επίτροπου Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρεθεί τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία για το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα  και για τα μέτρα που αυτή θα επιτευχθεί.

Ο κ. Σχοινάς ερωτήθηκε για το εάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του κ. Τσίπρα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσε σχετικά , λέγοντας πως το σημερινό πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προβλέπει μόνον την παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής EΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg