Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Μείωση συντάξεων... "con troppo"!!



Κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ για τις επικουρικές συντάξεις αλλά και «ντε φάκτο» μείωσή τους κατά 6% λόγω της επέκτασης της εισφοράς ασθένειας και στα ποσά των επικουρικών συντάξεων...


... κρύβει η πρόταση των δανειστών προς την κυβέρνηση με τις προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό!

Πέρα από την αύξηση όλων των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και μάλιστα με άμεση εφαρμογή από τον Ιούλιο, το σχέδιο της τρόικας πάνω στο οποίο υποχρεώνεται να συζητήσει η κυβέρνηση για να βρει τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις (μια που οι δικές της προτάσεις δεν έγιναν αποδεκτές) κρύβει μια πραγματική βόμβα για τις επικουρικές, με τριπλάσια «ισχύ» από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα εφαρμόσει!

Στο κείμενο των δανειστών, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η εισφορά ασθένειας, που σήμερα είναι 4% και επιβάλλεται μόνο στις κύριες συντάξεις, θα πρέπει από φέτος να αυξηθεί στο 6%, και μάλιστα να επεκταθεί αυτόνομα και στις επικουρικές συντάξεις.

Μέχρι τώρα οι επικουρικές δεν είχαν καμία κράτηση ασθένειας καθώς αυτή επιβαλλόταν μόνο στις κύριες συντάξεις με ποσοστό 4% το μήνα. Τώρα η εισφορά θα πηγαίνει και στα ποσά των επικουρικών επιφέροντας μια «ντε φάκτο» μείωση κατά 6% κάθε μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg