Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση (προς το παρόν) τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα



Σε ύφεση, βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό, τη Μαλακάσα, τη Νεάπολη Λακωνίας και το Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Συνολικά σε όλη τη χώρα, υπάρχουν 79 πύρινες εστίες, ενώ τα ξημερώματα, ξέσπασε νέα φωτιά στη Σκύρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υψηλός είναι και σήμερα, Σάββατο, ο κίνδυνος για αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα, καθώς συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη μεγάλη πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας που έκαιγε από το πρωί της Παρασκευής.

Τα πύρινα μέτωπα σε Νεάπολη, Σπαθοβούνη Κορινθίας και Ίρια Αργολίδας βρίσκονται σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστικη Υπηρεσία.


Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές μικρές εστίες όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο.
Το μεγάλο στοίχημα των δυνάμεων κατάσβεσης είναι να θέσουν υπό έλεγχο το σύνολο του πύρινου μετώπου πριν ενισχυθούν οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg