Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ολοκλήρωση προαπαιτούμενων δράσεων ζητά ο Σόιμπλε για χορήγηση βοήθειας



Η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει συγκεκριμένες προαπαιτούμενες δράσεις για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδοτική στήριξη, δήλωσε πιστός στην αυστηρή γραμμή του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την Πέμπτη...


... προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποιο τέτοιο σημάδι και άρα είναι δύσκολο να δούμε τέτοια βήματα πριν από την Κυριακή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του δήλωσε ότι κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τους κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα.

Ο Σόιμπλε επανέλαβε στο ίδιο συνέδριο της Bundesbank ότι θεμέλιος λίθος για την ευρωζώνη είναι η δέσμευση στους κανόνες και ότι κάποιος που δεν τους αποδέχεται ή τους παραβιάζει κατ' εξακολούθηση δεν μπορεί να βρίσκεται μέσα σε αυτή.

«Μια νομισματική ένωση οικοδομημένη σαν τη δική μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρόσκληση σε κάποιον που δεν τηρεί τους κανόνες και αυτό σημαίνει ηθικό κίνδυνο», δήλωσε ο Σόιμπλε, εκτιμώντας μάλιστα ότι τώρα είναι μια ευκαιρία για να ενισχυθεί η νομισματική ένωση και η συνοχή της.



Πηγή: "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg