Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πάλι δεν πήγε σχεδὀν κανείς στην πρόσκληση της Ζωής



Τη ματαίωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κήρυξε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαπιστώνοντας έλλειψη απαρτίας...


... καθώς στην αίθουσα παρίσταντο μόλις 16 βουλευτές, 15 εξ αυτών της Λαϊκής Ενότητας και η Νάντια Βαλαβάνη.

«Η Ολομέλεια δεν μπορεί να συνεδριάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικές δυνάμεις και δημοκρατικές, που θα αγωνιστούν, ώστε αυτή η Βουλή να είναι ζωντανό κύτταρο δημοκρατίας κι όχι κλωτσοσκούφι στα χέρια εκείνων που απεργάζονται την κατάλυση της Δημοκρατίας, αλλά και την σίγαση και την φίμωση κάθε δημοκρατικής φωνής» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους βουλευτές που παρέστησαν και εξέφρασε την λύπη της «για κείνους που δεν βρήκαν την τιμή και την δύναμη να παρίστανται».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε την σύγκληση της Ολομέλειας αύριο με αντικείμενο συνεδρίασης το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Χωρίς απαρτία των μελών της και η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών

Θα συνεδριάσει αύριο εκ νέου, στις πέντε το απόγευμα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας για τρίτη συνεχή φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να έρθει και να καταθέσει σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Ζήμενς.

Αυτό ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά και την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια να υπάρξει απαρτία των μελών της, γνωστοποιώντας ότι η πρόσκληση προς τον κ. Στουρνάρα θα κοινοποιηθεί και προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα γίνει για λόγους βίαιης προσαγωγής του αλλά με τη διαδικασία γνωστοποίησης της.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg