Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συνταξιοδοτικό πακέτο 28,6 εκατ. ευρώ. για τον παραιτηθέντα CEO της Volkswagen


Ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, Martin Winterkorn, είχε συγκεντρώσει περίπου  28,6 εκατ. ευρώ. στο συνταξιοδοτικό του πακέτο πριν την αποχώρηση του την Τετάρτη...

... και θα μπορούσε να αποκομίσει αρκετά εκατομμύρια ακόμα σε αποζημιώσεις ανάλογα με το πώς το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας θα αξιολογήσει την αποχώρηση του, αναφέρει το Bloomberg σε σημερινό του δημοσίευμα.

Μετά την αποκάλυψη του Winterkorn την Τετάρτη ότι ζήτησε από το Δ.Σ. να τερματίσει τον ρόλο του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Claus-Peter Tiemann δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα χρήματα που θα λάβει ο αποχωρήσας CEO.

Η τελευταία ετήσια έκθεση της Volkswagen δείχνει πώς ο Winterkorn, επικεφαλής στην εταιρεία από το 2007, θα μπορούσε θεωρητικά να εξασφαλίσει δύο σημαντικά πακέτα πληρωμών.

Το ύψος της σύνταξης του Winterkorn είχε φτάσει τα 28,6 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την έκθεση. Και υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα μπορέσει να λάβει επίσης αποζημιώσεις για δύο χρόνια αμοιβών.

Ο Winterkorn ήταν ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος CEO στη Γερμανία το περασμένο έτος, με συνολικά 16,6 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις από την εταιρεία. Είναι επίσης μέτοχος πλειοψηφίας στην Porsche SE.

Το πακέτο αποζημίωσης παραχωρείται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίζει νωρίτερα το συμβόλαιο του CEO, ωστόσο υπάρχει και μια προειδοποίηση. Εάν το συμβούλιο τερματίσει το συμβόλαιο με υπαιτιότητα του διευθύνοντος συμβούλου, τότε χάνεται η αποζημίωση, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας.









πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg