Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σε μόλις 50 κομμάτια η McLaren 650 S Spider

Η McLaren "φόρος-τιμής" στους αμερικάνικους αγώνες

Η McLaren έχει βρει τον τρόπο να προσελκύει συνεχώς νέους πελάτες -εννοείται με το ανάλογο μπάτζετ- μέσα από εκδόσεις μοντέλων της, άλλες φορές με κάποια ισχυρή ειδική έκδοση, κάποιες άλλες με συλλεκτικό χαρακτήρα...


Όπως για παράδειγμα η σπέσιαλ 650S Spider που βλέπετε στην οθόνη σας και δημιουργήθηκε για να αποδώσει φόρο τιμής στον πρώτη συμμετοχή της εταιρίας στους αγώνες Can-Am τα 1966 και την μετέπειτα κυριαρχία της για πέντε πρωταθλήματα (1967-71).



Ο κινητήρας της έκδοσης Can Am είναι ο γνωστός V8 των 3.800 cc με απαράλλαχτη την ισχύ. Έτσι, τα 650 άλογα εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 3,0 sec με την βελόνα του κοντέρ να αγγίζει τα 329 km/h.

Για την περίσταση η ειδική 650 S Spider έχει εκτενή χρήση ανθρακονήματος, ελαφρύτερες ζάντες για να μειωθεί το βάρος, ενώ στο εσωτερικό τα μπάκετ είναι επενδυμένα με αλκαντάρα και δέρμα.












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg