Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η δύναμη των έφηβων κοριτσιών




Σε όλο τον κόσμο, κορίτσια στην εφηβεία μένουν εκτός της αναπτυξιακής ατζέντας, παρά την πρόοδο που υπάρχει στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της καταπολέμησης του AIDS, στην προστασία κατά της βίας.


Απουσιάζουν εξαιτίας της έλλειψης εκπαίδευσης ή ασθενειών που μπορεί να προληφθούν, των γάμων σε παιδική ηλικία, της ελλιπούς επένδυσης σε πολιτικές, υπηρεσίες και πρωτοβουλίες, οι οποίες θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν το μέλλον τους και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Παρεμβάσεις που στηρίζουν την υγεία, την ασφάλεια και την εκπαίδευση των κοριτσιών ηλικίας 10 έως 19 χρονών, είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων πολλών εκατομμυρίων παραμελημένων κοριτσιών και νεαρών γυναικών.

Είναι επίσης απαραίτητες, γιατί οι έφηβες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών. Η επένδυση στις έφηβες αποτελεί έναν από τους εξυπνότερους τρόπους να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο και περισσότερο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Η κρίσιμη σημασία που έχει η ενίσχυση των προσπαθειών αυτών και η εστίαση στα νεαρά κορίτσια είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κοριτσιού 2015 με σύνθημα:

 «Η Δύναμη των έφηβων κοριτσιών: Ένα όραμα για το 2030».


(Οι πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg