Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Σαπέν: «Η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη προσπάθεια. Σέβονται με σχολαστικό τρόπο την συμφωνία του Ιουλίου»

Σαπέν: «Συμφωνία σήμερα για τα 'κόκκινα' δάνεια»


Συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, αναφορικά με το θέμα των «κόκκινων» δανείων, επιθυμεί το Παρίσι, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη προσπάθεια. Σέβονται με σχολαστικό τρόπο την συμφωνία του Ιουλίου» είπε σε δημοσιογράφους.

«Ένα αγκάθι παραμένει: Οι κατασχέσεις ακινήτων για ιδιώτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Θέλω να υπάρξει μία συμφωνία σήμερα. Η Γαλλία θέλει μία συμφωνία σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση του Eurogroup προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν σημάδια που να δείχνουν ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το θέμα των μην εξυπηρετούμενων δανείων.


Η πρόταση της Αθήνας προβλέπει προστασία α' κατοικίας, αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ για άγαμο, έως 250.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση κατά 25.000 ευρώ ανά παιδί μέχρι τα τρία, φτάνοντας σε 325.000 ευρώ για πενταμελή οικογένεια, και αφορά όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 35.000 ευρώ και το σύνολο των οφειλών τους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, κλπ) δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν προτείνει, σύμφωνα με την κυβέρνηση, το εισοδηματικό όριο να ξεκινά από τα 8.180 ευρώ για ένα άτομο και τα 13.917 για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.350 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα τρία, η αξία της πρώτης κατοικίας να είναι μέχρι 120.000 ευρώ και το σύνολο των οφειλών 120.000 ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν πως η πρότασης της Αθήνας για τους πλειστηριασμούς είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη και πως τα όρια που προτείνονται για το ετήσιο εισόδημα και τις αντικειμενικές αξίες δεν προβλέπονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg