Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Νέος Πρόεδρος της Αργεντινής ο δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες



Ο δήμαρχος του Μπουένος Αϊρες, Μαουρίτσιο Μάκρι, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών της Αργεντινής.

Με καταμετρημένο το 99% των αποτελεσμάτων, ο Μάκρι συγκεντρώνει το 51,4% των ψήφων. Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Ντανιέλ Σόλι, συγκέντρωσε το 48,5%. Ο Σιόλι διετέλεσε αντιπρόεδρος της χώρας επί προεδρίας του Νέστορ Κίρχνερ, ο οποίος πέθανε το 2010.

"Ο λαός της Αργεντινής εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, στον οποίο έδωσα τα συγχαρητήριά μου" δήλωσε αποδεχόμενος την ήττα του ο Σιόλι.

Ο νικητής των εκλογών θεωρείται φιλικός προς τον επιχειρηματικό κόσμο και ικανότερος να διευθετήσει τη μακροχρόνια διαμάχη με όσους πιστωτές διεκδικούν την αποπληρωμή των ομολόγων τους στο ακέραιο και οδήγησαν τη χώρα σε δεύτερη πτώχευση το 2014.

Επίσης, ο κ. Μάκρι πιστεύεται ότι μπορεί  να ανακόψει τον καλπάζοντα πληθωρισμό του 26%, να τονώσει την ανάπτυξη και να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

Στην προεκλογική του εκστρατεία ο Μάκρι είχε ταχθεί υπέρ της άρσης των ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίου και της συμφωνίας με τους πιστωτές που δεν έχουν συναινέσει στο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει την πτώση των τιμών στις σημαντικότερες εξαγωγές της και βλέπει το δημοσιονομικό και το εμπορικό της έλλειμμα να διευρύνονται και το νόμισμά της σε συνεχή υποχώρηση.

Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg