Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Απορρίπτει τα σενάρια περί οικουμενικής το Μέγαρο Μαξίμου





«Η κυβέρνηση διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις»...

... τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας την πολιτική σταθερότητα και τη συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και απορρίπτοντας παράλληλα τα σενάρια περί «οικουμενικής κυβέρνησης». 

«Ευσεβείς πόθοι συγκεκριμένων κέντρων τα σενάρια περί "οικουμενικής"»

Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της να υπάρξει πολιτική συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις στα σημαντικά Εθνικά Θέματα, το Προσφυγικό, καθώς επίσης και τις κρίσιμες θεσμικές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και την Παιδεία.

 Όπως υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης, «η επιδίωξη συνεννόησης δεν εκφράζει τίποτα περισσότερο από την αντίληψη διαλόγου και επικοινωνίας που η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να χαρακτηρίζει ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα».

Τονίζουν πως «τα σενάρια περί «οικουμενικής κυβέρνησης» δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ευσεβείς πόθους συγκεκριμένων κέντρων, που θα ήθελαν να ελέγξουν την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στα ζητήματα αντιμετώπισης της διαφθοράς». Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρουν πως το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη αφήνεται πλέον ελεύθερη να επιτελέσει τον ρόλο της, και υποθέσεις που παρέμεναν επί χρόνια στα συρτάρια μπαίνουν τώρα σε διαδικασία διερεύνησης, «είναι λογικό να δημιουργεί ανησυχίες σε κάποιους.

«Η κυβέρνηση», τονίζουν, «διαθέτει την κοινοβουλευτική και κοινωνική στήριξη που χρειάζεται, για να υλοποιήσει τον άμεσο και τον μακροπρόθεσμο πολιτικό της σχεδιασμό, χωρίς κανενός είδους υπαναχωρήσεις».



(Οι πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg