Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μήνυμα ενότητας του Προκόπη Παυλόπουλου

Μήνυμα ενότητας Παυλόπουλου στα εγκαίνια του μουσείου του Ελ.Βενιζέλου
( ΑΠΕ )

Μήνυμα ενότητας όλων των Ελλήνων έστειλε το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τα Χανιά...


... όπου βρέθηκε, προκειμένου να εγκαινιάσει την ανακαινισμένη οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Σε σύντομη αντιφώνηση του κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του στη λέσχη «Αστέρια» ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως «το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου μας δείχνει ότι αν ο Ελευθέριος Βενιζέλος δίχως διχασμούς είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το όραμα του η μοίρα της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική».

«Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Κυρίως αυτές τις ώρες. Και αυτό απευθύνεται στο λαό μας, κυρίως όμως στις πολιτικές του ηγεσίες, αρχής γενομένης από μένα» τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το παράδειγμά του μας δίδαξε πώς μπορείς να κερδίσεις την αιωνιότητα.

«Η μόνη αιωνιότητα που μπορεί να κερδίσει κανείς είναι με το παράδειγμα του και το όραμα του. Αλλά οι μεγάλοι άνδρες που κερδίζουν την αιωνιότητα την παραχωρούν στον τόπο τους και το λαό τους. Αρκεί αυτός ο λαός και οι πολιτικές ηγεσίες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει χρέος και προνόμιο αιωνιότητας» σημείωσε.

«Πρέπει, όμως, αυτές τις δύσκολες στιγμές να το αντιληφθούμε. Αυτή η αιωνιότητα δεν είναι μόνο προνόμιο, είναι βάρος. Ένα μεγάλο εθνικό βάρος και ένα μεγάλο χρέος το οποίο οφείλουμε να το φέρουμε σε πέρας ενωμένοι» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» Νίκος Παπαδάκης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση του Ιδρύματος να τον αναγορεύσει εταίρο του ιδρύματος, ενώ εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας πρόσφεραν στον κ. Παυλόπουλο αναμνηστικά δώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg