Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κλειστά σχεδόν τα πάντα τη Δευτέρα στην βελγική πρωτεύουσα



Υπό το φόβο επίθεσης ανάλογης του Παρισιού, οι Βρυξέλλες παραμένουν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού..


Όπως ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ το βράδυ της Κυριακής εν μέσω πυρετωδών ερευνών για πυρήνα τρομοκρατών, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην βελγική πρωτεύουσα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα, εκτός λειτουργίας το μετρό.

Σε μία πόλη-φάντασμα, στρατιώτες και αστυνομικοί περιπολούν πάνοπλοι στις Βρυξέλλες καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και η παρουσία τους θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Τα σχολεία και το μετρό θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα υπό το φόβο «σοβαρής και άμεσης» απειλής συντονισμένων, πολλαπλών επιθέσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, προσθέτοντας ότι πιθανοί στόχοι είναι μέσα μεταφοράς, καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν οι εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων.

Η κατάσταση συναγερμού που σήμανε το Σάββατο στις Βρυξέλλες διατηρείται στο ύψιστο επίπεδο (4), ενώ στο επίπεδο 3 θα παραμείνει η κατάσταση συναγερμού στο υπόλοιπο Βέλγιο.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg