Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Diesel - Ο αστυνομικός σκύλος που πέθανε για τη Γαλλία

Η Diesel, βελγικός ποιμενικός που ανήκε στην επίλεκτη μονάδα RAID της γαλλικής αστυνομίας, πέθανε για να υπερασπιστεί τους ανθρώπους κατά την πολύωρη πολιορκία στο Σεν Ντενί.

Οι Αρχές αποτίουν φόρο τιμής στην Diesel και υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο των αστυνομικών σκύλων στις επιχειρήσεις τους.
Και το Διαδίκτυο αποχαιρετά με συγκίνηση την Ντιζέλ στα hashtag #JeSuisChien («Είμαι Σκύλος»), #RIPDiesel και #prayfordog.

Η Diesel μπήκε πρώτη στο διαμέρισμα, όπου υπήρχαν υπόνοιες ότι μπορεί να κρυβόταν ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, με αποστολή να εκτιμήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Βρήκε την γυναίκα καμικάζι κρυμμένη κάτω από μία σκάλα. Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας, η καμικάζι πρώτη πυροβόλησε την Diesel με ένα Καλάσνικοφ ΑΚ-47 και μετά ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

 «Είχε τραυματιστεί πάρα πολύ βαριά, όμως γύρισε πίσω για να πεθάνει δίπλα στον συνεργάτη της» είπε ένας από τους πράκτορες που μετείχε στην επιχείρηση. Μια ακόμη απόδειξη του μοναδικού δεσμού μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.













Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg