Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Νέα έκρηξη σε στρατιωτικό κομβόι στην Τουρκία με 7 νεκρούς



  Έκρηξη έπληξε οχηματοπομπή του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφορές να μιλούν για επτά νεκρούς.


Παράλληλα, τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Η Aγκυρα είναι ακόμη σοκαρισμένη από την επίθεση στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας με στόχο τον στρατό, με την κυβέρνηση να έχει προαναγγείλει αντίποινα - ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες έπληττε θέσεις Κούρδων στη Συρία.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τουρκικές πηγές ασφαλείας, το πρωί της Πέμπτης έκρηξη έπληξε στρατιωτικό κονβόι στην εθνική που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με την περιφέρεια του Λιτζέ.

Οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για τραυματίες. Στα τουρκικά ΜΜΕ γίνεται επίσης λόγος τραυματίες.

Την ίδια στιγμή, γνωστοποιήθηκε ότι τουρκικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ σκοτώνοντας «περίπου 60 μέλη» της οργάνωσης. Την αναφορά μετέδωσε αρχικά το CNN Turk και στη συνέχεια την επιβεβαίωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.


Να σημειωθεί ότι στην νοτιοανατολική Τουρκία διεξάγονται μάχες ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και το PPK.








πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg