Για σκέψεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου να παραιτηθεί από την θέση του κάνουν λόγο γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Κύκλοι του υπουργείου έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα. Ωστόσο, όσο το θέμα του αφορολογήτου και άλλα κρίσιμα ζητήματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές παραμένουν ανοιχτά, σενάρια σαν αυτά -αν μη τι άλλο- θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί να παραιτηθεί εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, για την εκταμίευση νέων δανείων προς την Ελλάδα, μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη δικές της πηγές. «Την ώρα που η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα και η πολιτική κατάσταση στην χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών απειλεί με παραίτηση» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στο θέμα αναφέρθηκε στη συνέχεια και το γερμανικό πρακτορείο n-tv, το οποίο επικαλούμενο «πολλαπλές πηγές» της Bild, κάνει λόγο για κρίση στην Ελλάδα και διερωτάται αν θα αποχωρήσει ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για ένα νέο υπουργό Οικονομικών» γράφει το σχετικό άρθρο του πρακτορείου και προσθέτει: «Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».
Σύμφωνα πάντα με τα γερμανικά μέσα, ο Ευ.Τσακαλώτος από το περασμένο καλοκαίρι είχε δηλώσει ότι «δεν είναι διατεθειμένος να φέρει νόμους στη Βουλή που θα υπερβαίνουν τις κόκκινες γραμμές», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Υπενθυμίζεται το ξεκάθαρο μήνυμα του Ευ.Τσακαλώτου σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου: «Εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει χαμηλότερο αφορολόγητο όριο» από τα 9.091 ευρώ, που προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη κατέθεσε η κυβέρνηση.
Η δήλωση αυτή είχε δημιουργήσει περιθώρια ερμηνειών ακόμη και για παραίτηση του υπουργού Οικονομικών στην περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαστεί να υποχωρήσει στις επίμονες απαιτήσεις των θεσμών -κυρίως του ΔΝΤ- για θέσπιση χαμηλότερου αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 8.000 ευρώ.
Όπως σημειώνουν τα γερμανικά μέσα, το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ενίσχυσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση των δόσεων, ενώ «επικίνδυνος» μήνας για την Ελλάδα κρίνεται ο Ιούλιος, κατά τον οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) το ποσό των 2,3 δισ. ευρώ.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg