Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Τι εξυπηρετούν όσοι στοχοποίησαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;


"Εξ ίσου θεμελιώδης για την επιβίωση της Ευρώπης είναι η σταδιακή οικονομική της ενοποίηση, που θα εξασφαλίσει την αξιοποίηση ενός τεράστιου δυναμικού φυσικών και ανθρωπίνων πόρων. Θα οργανώσει την οικονομία γύρω από τον άνθρωπο, αντί τον άνθρωπο γύρω από την οικονομία"..

Η φράση αυτή είναι απόσπασμα από την ομιλία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, την ημέρα της υπογραφής των συμφωνιών ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ, στην Αθήνα, στις 28 Μαΐου 1979.

 Ποιοι την γνωρίζουν άραγε; Σίγουρα λίγοι. Ποιοι την θυμούνται; Σίγουρα ελάχιστοι... Και σίγουρα όχι αυτοί, που έσπευσαν να κριτικάρουν αυστηρά τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίμαχη φράση του για το νόμισμα και τον άνθρωπο. Γιατί αν γνώριζαν ή θυμόντουσαν, ότι ο ιδρυτής της ΝΔ είχε πει αυτήν την φράση, αμφιβάλλω αν σήμερα θα κουβεντιάζαμε για το θέμα, που μάς προέκυψε, κυριολεκτικά, από το πουθενά!

Και λέω, ότι το θέμα μάς προέκυψε κυριολεκτικά από το πουθενά, γιατί πρώτον δεν υπάρχει σήμερα στον δημόσιο διάλογο τέτοιο ζήτημα και δεύτερον δεν ξέρω πόσοι γνωρίζουν, ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει κάνει αυτήν την δήλωση ούτε μια, ούτε δύο φορές.

Δεκαέξι φορές έχει αναφερθεί στο ζήτημα αυτό στο πρόσφατο παρελθόν! Και μάλιστα σχεδόν όλες τις φορές, η φράση ήταν πανομοιότυπη.

Μετρήστε:

 Μια φορά στην συνάντησή του με τον Δ. Αβραμόπουλο, στις 18-9-2015.
 Δύο φορές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στις 22-10-2015.
 Μία φορά με τον Γάλλο οικονομολόγο Ζακ Ατταλί, στις 10-11-2015.
 Μία φορά σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "La Republica", στις 25-11-2015.
 Μια φορά με τον Βούλγαρο Πρόεδρο Ρόσεν Πλέβνελιεφ, στις 14-12-2015.
 Μια φορά στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, στις 31-12-2015.
 Μια φορά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στις 18-1-2016.
 Μια φορά με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικων, στις 18-2-2016.
 Μια φορά σε εκδήλωση στην Άρτα, στις 11-3-2016.
 Μια φορά παρουσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 20-3-2016.
 Μια φορά στο μήνυμά του στους αποδήμους, στις 23-3-2016. Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Δύο φορές σε εκδηλώσεις στην Άμφισσα, στις 10-4-2016. Και τέλος μία φορά με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, στις 11-4-2016.

Γιατί, λοιπόν, ουδείς μέχρι προχθές δεν θεώρησε ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τόνιζε την ανάγκη εστίασης της οικονομικής πολιτικής στον άνθρωπο και όχι στο νόμισμα, το οποίο πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το αντίθετο! Φαντάζομαι, γιατί όλοι το θεωρούσαν αυτονόητο! Αυτονόητο μέχρι προχτές!

 Ο... πανικός που ξέσπασε από προχτές, εντελώς αναίτια, προφανώς έχει άλλα κίνητρα. Τα οποία δεν είμαι βέβαιος ότι αφορούν το ενδιαφέρον, όσων διαμαρτυρήθηκαν, για το ευρώ.

Άλλωστε ο Προκόπης Παυλόπουλος με την στάση του πέρσι το καλοκαίρι και τις παρεμβάσεις του, απέδειξε, ότι είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Τόσο η στάση του στο Δημοψήφισμα και οι σχετικές παρεμβάσεις του υπέρ του «ναι», όσο και οι συνεχείς δηλώσεις του για την ανάγκη παραμονής της Ελλάδος στην ευρωζώνη συνηγορούν υπέρ αυτού.

Άρα, λοιπόν, τι εξυπηρετούν οι ανησυχούντες, που έσπευσαν ομαδόν να στοχοποιήσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Και κυρίως, ποιοι λόγοι ήταν αυτοί, που οδήγησαν στην πρωτοφανή στοχοποίησή του;

Και τέλος, συνειδητοποιούν όσοι βιάστηκαν να επιτεθούν στο Προκοπή Παυλόπουλο, ότι δεν χτύπησαν ένα φυσικό πρόσωπο, αλλά τον θεσμό του Προεδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή τον θεσμό που συμβολίζει την ενότητα της χώρας;


(Άρθρο του Γιάννη Μιχελάκη στο thepressroom.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg