Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Koenigsegg One:1 - Heavy highspeed crash at Nürburgring



Ανεπιθύμητη κατάληξη είχαν οι δοκιμές εξέλιξης ενός Koenigsegg One στο Nurburgring...

... όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο προσκρούοντας στα προστατευτικά και τελικά καταλήγοντας, έξω από αυτά, στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας.

To ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της 18ης Ιουλίου σε ένα γρήγορο “S” του Ring, μια αλληλουχία στροφών που είναι γνωστή ως Adenauer Forst, ενώ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της σουηδικής φίρμας, το περιστατικό συνέβη στο πλαίσιο των δοκιμών για το στόχο κατάρριψης του ρεκόρ ταχύτερου γύρου στο Nurburgring.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο οδηγός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του.

Δεν ισχύει βέβαια το ίδιο για το σπάνιο σουηδικό supercar το οποίο είναι το ένα από τα συνολικά επτά αντίτυπα που έχουν κατασκευαστεί.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία το ατύχημα κατέστρεψε το 14% του Koenigsegg One:1, αφήνοντας το χωρίς μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα, παρμπρίζ και σπασμένους τροχούς.

Σε κάθε περίπτωση η Koenigsegg ανακοίνωσε ότι επέστρεψε ήδη στο Ring για τη συνέχιση των δοκιμών εξέλιξης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το περιστατικό αποδεικνύει το πόσο δύσκολο είναι να οδηγείς σε τέτοιο επίπεδο σε μία από τις απαιτητικότερες πίστες του κόσμου. Προφανώς και είμαστε απογοητευμένοι από την εξέλιξη αυτή ωστόσο ταυτόχρονα χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλα τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν ως όφειλαν προκειμένου να προστατέψουν τον οδηγό μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Koenigsegg Οne:1 συστήθηκε ως το πρώτο «megacar» και οφείλει το όνομα του στην «απόλυτη» αναλογία κιλών/ίππο η οποία διαμορφώνεται στο 1:1. Αυτό σημαίνει ότι τα 1.360 κιλά του κινούνται από έναν θηριώδη διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,0 λίτρων o οποίος παράγει ένα megawatt ενέργειας το οποίο αντιστοιχεί σε 1.360 ίππους. Σύμφωνα με τις συστάσεις το One:1 επιταχύνει από 0-400 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα.












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg