Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ποιός θα μας φυλάξει από τους φύλακες

 
Συντάκτης: Χαράλαμπος Αποσκίτης
του Χαράλαμπου Αποσκίτη, πρώην επικεφαλής της νεολαίας ΑΝΕΛ, πολιτευτή Β΄Αθηνών
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε όλοι μια άνευ προηγουμένου πολιτική κόντρα μεταξύ της συγκυβέρνησης και ιδίως της Νέας Δημοκρατίας και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πεδίο διαμάχης την ασφάλεια της χώρας και την τρομοκρατία. Αφορμή τα....
τελευταία γεγονότα καταλήψεων και ανακαταλήψεων δημόσιων χώρων από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αναρχοαυτόνομο χώρο, αλλά πολύ περισσότερο η επανεμφάνιση τρομακρατιών ενεργειών, τόσο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όσο και στο εμπορικό κέντρο The Mall.
Υπουργοί και βουλευτές της συγκυβέρνησης από τη μια πλευρά και βουλευτές του Σύριζα από την άλλη, επιδίδονται σε μια ανταλλαγή ύβρεων και εξευτελιστικών σχολίων, μέσω εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Μέσα σε αυτές τις φωνές μπλέκονται και οι φωνές βουλευτών των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης ,που ζητούν επαναφορά της θανατικής ποινής για τη λίστα Λαγκάρντ και κάνουν λόγο για φυλακές και για κρεμάλες…
Αποδέκτης της καθημερινής αυτής τρέλας, ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός. Ενας λαός που μετά από 3 χρόνια σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής, που συνεχίζεται, μέσα σε μια χώρα στην οποία το πρόβλημα της συμβίωσης με τους «παράνομους» μετανάστες έχει μεγιστοποιηθεί, ψάχνει να βρεί σανίδα σωτηρίας, ψάχνει να ακούσει μια σοβαρή φωνή που θα του δώσει ελπίδα και πολύ περισσότερο θα του προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία που χρειάζεται.
Ποιός όμως φαίνεται ικανός να το πράξει τούτο, όταν το μόνο που ενδιαφέρει τους πάντες είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση και η βελτίωση των ποσοστών τους στις μηνιαίες δημοσκοπήσεις; Ποιός μπορεί να αφήσει έστω για μια φορά στην άκρη τις μικροπολιτικές τακτικές και να φανεί αντάξιος των περιστάσεων;
Τούτη την ώρα είναι επιτακτική η ανάγκη παρουσίας πολιτικών πρόσώπων τα οποία με σοβαρότητα, ηρεμία και καθαρότητα λόγου, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, χωρίς άναρθρες κραυγές, χωρίς υπερβολές, θα καταφέρουν να απευθυνθούν στον κόσμο δίνοντας του μια λύση. Είναι απαραίτητο οι άνθρωποι οι οποίοι διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας αλλά και όσοι θέλουν να το πράξουν στο μέλλον, να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες της ασφάλειας και της ορθής λειτουργίας αυτής.
Διότι αλλιώς, κινδυνεύουν αυτοί που δημιουργούν όλη αυτή την ένταση, να οδηγήσουν τον τόπο σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις και τον κόσμο σε πράξεις απελπισίας, χωρίς έπειτα να μπορούν να διαχειριστούν την πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg