Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

«Οι σημερινές μεγάλες συγκεντρώσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στοδημόσιο τομέα αποτελούν την πιο αυθόρμητη και υγιή αντίδραση και απάντηση σε όσους, στη θέση αυτών που γκρεμίζουν, οικοδομούν ένα εργασιακό περιβάλλον με συνθήκες που απέχουν από αυτές που χαρακτηρίζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Οι εργαζόμενοι, περισσότερο και από την διατήρηση ενός μισθού «πείνας» ή μια ελάχιστη αύξηση, αγωνίζονται να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και να διασφαλίσουν τους θεσμούς διαπραγμάτευσης που είναι αυτονόητοι σε κάθε σύγχρονη κοινωνία που έχει τη βούληση να προοδεύσει και να αναπτυχθεί με συνοχή.
Στεκόμαστε, ιδιαίτερα, με σεβασμό στη σημερινή συμμετοχή των νέων Ελλήνων, τα όνειρα των οποίων έχουν υποκατασταθεί από τον εφιάλτη της ανεργίας και την απουσία προοπτικής. Είναι τα παιδιά μας τα οποία η σημερινή πολιτική ωθεί στο περιθώριο ή στη μετανάστευση.
Είναι φανερό πια ότι μεταξύ μιας αδιέξοδης και αποτυχημένης πολιτικής και μιας στείρας αντίδρασης ή, στην καλύτερη περίπτωση, θολής αντιπρότασης, οι Έλληνες αξίζουμε και δικαιούμαστε κάτι καλύτερο. Είναι υποχρέωση όλων να εργαστούμε γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg