Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πολιτευτής των ΑΝΕΛ προσχώρησε στην Ελλήνων Πρωτοβουλία

Συνεχίζεται το … ξήλωμα και από τη Θεσσαλονίκη
Ένα ακόμη πρώην μέλος- πια - και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσχώρησε στο νέο κόμμα Ελλήνων Πρωτοβουλία.
Ο πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Κουσουρής, με ανοιχτή επιστολή του έκανε γνωστούς τους λόγους της αποχώρησής του από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ...

προσχώρησή του στο νέο κόμμα Ελλήνων Πρωτοβουλία.
Ο κ. Κουσουρής υπογραμμίζει ότι διαπίστωσε μετά τις εκλογές «παράξενα συμπτώματα και συμπεριφορές» στους Ανεξάρτητους Έλληνες και εκτιμά ότι πλέον το συγκεκριμένα κόμμα δεν τον εκφράζει, αντίθετα βρίσκει την δυναμική της συνέχειας έτσι όπως την είχαν οραματιστεί οι σύντροφοί του στην Ελλήνων Πρωτοβουλία.
Η επιστολή του έχει ως εξής:
Θεσσαλονίκη 9/3/2013
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι
Μετά από ένα χρόνο αγώνα και αγωνίας είμαι αναγκασμένος ακολουθώντας την συνείδησή μου να αλλάξω πορεία. Στην διάρκεια του χρόνου που πέρασε ενώσαμε τις δυνάμεις μας απλοί πολίτες, αλλά και πολιτικοί που είδαν ότι δεν πάει άλλο και αποφασίσαμε μέσα από το νέο κίνημα που συνδημιουργήσαμε - με αφορμή το κάλεσμα του προεδρεύοντος του κινήματος - να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους όσους επιβουλεύονται το Έθνος και την πατρίδα.
Σύντομα όμως, αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές του Μαΐου, άρχισαν να εμφανίζονται παράξενα συμπτώματα και συμπεριφορές. Πιστεύοντας ότι είναι συμπτώματα νεοσύστατου οργανισμού, έκανα υπομονή και περίμενα δίνοντας μάχη με την συνείδησή μου για να κρατηθώ μέσα σε αυτόν τον οργανισμό.
Πλήθος ερωτηματικών μου δημιουργήθηκαν σχετικά με την στάση του κινήματος σε θέματα εσωτερικής λειτουργίας, εθνικά και όχι μόνο. Τα κατέθεσα γραπτώς στο κίνημα με πρώτο αποδέκτη των ερωτημάτων μου τον ίδιο τον πρόεδρο του κινήματος από τα τέλη Οκτωβρίου. Απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Ούτε και όταν τα ερωτήματα στα τέλη Νοεμβρίου κοινοποιήθηκαν στον τότε γραμματέα του κόμματος, στον πρόεδρο της συντονιστικής Θεσσαλονίκης και στους περισσότερους συναδέλφους πολιτευτές. Η ελπίδα που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση του ιδρυτικού συνεδρίου - παρόλο που μεσολαβούσε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την διεξαγωγή του και σε χρόνο που θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα συμβαίνοντα στην χώρα - δυστυχώς φαίνεται να είναι μάταιη και πιστεύω ότι θα οδηγηθεί το κίνημα σε ένα χειραγωγημένο συνέδριο. Ελπίζω για το καλό της πατρίδος να έχω κάνει λάθος.
Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι του συντονιστικού, συνάδελφοι πολιτευτές, δώσαμε ένα κοινό αγώνα προερχόμενοι από διαφορετική ιδεολογική βάση γιατί είδαμε ως Έλληνες ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Το κίνημα των ανεξαρτήτων Ελλήνων ήταν ο κοινός τόπος όλων μας, βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Πλέον θεωρώ ότι το κίνημα δεν με εκφράζει και οφείλω να δηλώσω την παραίτηση μου. Σε όλους εσάς τους συνυποψήφιους και συναγωνιστές που παραμένετε στο κίνημα, σας εύχομαι καλό αγώνα και μακάρι η ιδρυτική διακήρυξη να είναι αυτή που οδηγεί την ηγεσία του κινήματος.
Εγώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων μου θα συνεχίσω τον αγώνα μου συστρατευόμενος με το φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία» ελπίζοντας ότι θα συνεισφέρω ουσιαστικά στην δημιουργία των συνθηκών που θα συμβάλλουν στην Εθνική απεξάρτηση, από τους δυνάστες της χώρας, για να αποκτήσουμε και πάλι εθνική αξιοπρέπεια , εθνική υπερηφάνεια και κυρίως όραμα για το μέλλον.
Με εκτίμηση
Γιώργος Κουσουρής
parapolitika 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg