Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Φθηνές σπουδές στην Ολλανδία


Φθηνές σπουδές στην Ολλανδία

Τα πρωτεία στην «εισαγωγή» Ελλήνων φοιτητών φαίνεται να κατακτά η Ολλανδία, την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι νέοι, κυρίως για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο μεγάλος αριθμός των αγγλόφωνων προγραμμάτων σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος των διδάκτρων και τις....
δυνατότητες για υποτροφίες προσελκύουν τους Ελληνες φοιτητές, που έχουν τριπλασιαστεί από το 2006, κάνοντας την ελληνική «παροικία» την τρίτη μεγαλύτερη φοιτητική κοινότητα της χώρας.
Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή Εκθεση Ολλανδικών ΑΕΙ, που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  από το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ολλανδική πρεσβεία και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Περισσότεροι από 800 νέοι έσπευσαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις προοπτικές προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών στη χώρα και να πάρουν πληροφοριακό υλικό για τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα των επτά πανεπιστημίων της Ολλανδίας που συμμετείχαν με σταντ στην έκθεση.
Η Ολλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παρείχε αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών. Σήμερα, στα 14 πανεπιστήμια της χώρας παρέχονται περισσότερα από 1.500 αντίστοιχα προγράμματα σε διάφορους τομείς και ειδικότητες, τα οποία έχουν μέσο όρο διδάκτρων 1.800 ευρώ.
Το χαμηλό κόστος, αλλά και το γεγονός ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι υψηλού επιπέδου, καταλαμβάνοντας πολύ καλές θέσεις στις ευρωπαϊκές και στις παγκόσμιες λίστες αξιολόγησης, έχουν φέρει στα έδρανα περισσότερους από 80.000 ξένους φοιτητές, ακόμη και από τη Βρετανία, όπου τα δίδακτρα είναι πολλαπλάσια.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg