Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Ποιοι φεύγουν από την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει συνεχώς ότι ο ανασχηματισμός δεν είναι στα άμεσα δικά του πλάνα, ωστόσο, τα σενάρια για αποχωρήσεις υπουργών και υφυπουργών, δίνουν και παίρνουν.
Ο Αντώνης Μανιτάκης φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν για το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και το ερώτημα που υπάρχει είναι εάν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή θα μείνει εκτός κυβέρνησης.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από....
συνεννόηση Σαμαρά και Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να υπάρξει πρόβλημα με τον κ. Μανιτάκη και είναι πιθανό να τον προτείνει για άλλη θέση.
Σε αυτή την περίπτωση θα αναβαθμιστεί ο κ. Βολουδάκης σε θέση αναπληρωτή υπουργού.
Αλλαγή θα γίνει και στο Περιβάλλοντος. Ο κ. Λιβιεράτος θα δώσει τη θέση του στον κ. Γ. Μανιάτη πιθανότατα, ενώ σίγουρος δεν είναι ότι θα μείνει ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Θ. Τσαυτάρης θα παραμείνει. Πιθανόν να αποχωρήσει ο αναπληρωτής Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στο υπουργείο Υγείας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν θα συνεχίσει, όπως επίσης και η υφυπουργός, κ. Σκοπούλη.
Αντικαταστάτης αναζητείται και για τη θέση του κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εκεί όπου μάλλον θα πάει ο κ. Μηταράκης.
Ερώτημα είναι ο κ. Στυλιανίδης, ενώ οι εισηγήσεις για τον κ. Ρουπακιώτη είναι να απομακρυνθεί. Στα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών δεν θα υπάρξουν αλλαγές, κάτι που δεν ισχύει για το υπουργείο Απασχόλησης.
Ο Ι. Βρούτσης δεν πρόκειται να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος. Αμετακίνητος εμφανίζεται ο κ. Δένδιας.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg