Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ....Έβγαλαν τον Ρεχάγκελ... οφσάιντ!


Έβγαλαν τον Ρεχάγκελ... οφσάιντ!

Την άρνησή τους να συναντήσουν τον Ότο Ρεχάγκελ με τη σημερινή του ιδιότητα ως απεσταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που το καλοκαίρι του 2004 υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού είχαν θαμπώσει όλη την Ευρώπη με την κατάκτηση του “Euro” στην Πορτογαλία.
Η “επιχείρηση σύσφιξης των ελληνογερμανικών σχέσεων” δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον άλλοτε ομοσπονδιακό προπονητή και τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ που πραγματοποιούν μία σειρά από επαφές στην Ελλάδα και θέλησαν να βγάλουν φωτογραφίες με τους....
διεθνείς της ομάδας του 2004. Οι μόνοι που εμφανίστηκαν στο ραντεβού ήταν ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Τοπαλίδης, στενός συνεργάτης του Ρεχάγκελ τα χρόνια της δεκαετούς παραμονής του στην Ελλάδα.
Ο νέος του ρόλος, που απέχει από την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή που λάτρεψαν όλοι οι Έλληνες, ξένισε πολλούς στη χώρα μας. Το ίδιο και κάποιες από τις δηλώσεις του: “Ό,τι κι αν συμβεί οι Γερμανοί και Έλληνες θα παραμείνουν φίλοι. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει εφεύρει την κρίση. Είναι μία έξυπνη γυναίκα με πάρα πολύ καλή καρδιά”, είπε μεταξύ άλλων στη δημόσια τηλεόραση ο Ότο Ρεχάγκελ, ακροβατώντας σε μία λεπτή γραμμή, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που εκλήθη στο πλαίσιο των συναντήσεών του να σχολιάσει τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος. “Δεν είμαι οικονομολόγος. Όταν όμως υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις πρέπει όλοι να ενωθούμε. Πρέπει τη ζώνη να την σφίξεις πιο δυνατά, αλλά όχι τόσο δυνατά ώστε να μην μπορείς να αναπνέεις”, επεσήμανε αναφερόμενος στις δυσκολίες των Κυπρίων.
«Είχα υποχρέωση να βοηθήσω» επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία όταν τον ρωτούν για ποιον λόγο αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα ως απεσταλμένος της Άνγκελα Μέρκελ. “Μου έγινε πρόταση από τον κ. Φούχτελ, η οποία παραδέχομαι ότι με έπιασε απροετοίμαστο. Έχω περάσει τόσα χρόνια στην Ελλάδα και είναι ισχυροί οι δεσμοί μου με τη χώρα. Ήρθα με καλό σκοπό και με πρόθεση να βοηθήσω. Πολλές φορές μπορεί να λέγονται κουβέντες που είναι παρεξηγήσιμες, αλλά εγώ πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν πως η κρίση είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο και όχι μόνο ελληνικό”.
Στη γερμανική εφημερίδα “Die Welt” αναρωτιούνται αν θα καταφέρει να κάνει το θαύμα του ο Ρεχάγκελ στην Αθήνα. “Ο Ρεχάγκελ είναι σε διπλωματική αποστολή, είναι ο αγγελιοφόρος της Καγκελαρίου. Η αποστολή του; Να σώσει την Ευρώπη. Η μοναδική επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι “made in Germany”. Τα κακόγουστα πλακάτ με τη Μέρκελ να φορά περιβραχιόνιο με αγκυλωτό σταυρό σήμαναν συναγερμό στο Βερολίνο. Πρέπει λοιπόν να βελτιωθεί η εικόνα των Γερμανών. Με το δεδομένο γενικότερο κλίμα στη Μεσόγειο χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να γίνει αυτό. Ωστόσο στη ζωή του ο Ότο Ρεχάγκελ έχει κάνει πολλές φορές θαύματα” αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έγινε αποδέκτης και πολλών μηνυμάτων από την ελληνική πλευρά, αναφορικά με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση. Τα αποτελέσματα της επίσκεψης αυτής θα φανούν στο μέλλον. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο ενεργητικό του ο Ρεχάγκελ έχει ήδη μία αντιμετώπιση κρίσης. Αυτής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν η συνύπαρξη Βορρά (Ρεχάγκελ) και Νότου (Ελλάδα), το καλοκαίρι του 2004, στην Πορτογαλία είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg