Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Οι Έλληνες αρχίζουν να έχουν αρνητική γνώμη για το ευρώ και την ΕΕ



Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για το Μάρτιο
Οι Έλληνες αρχίζουν να έχουν αρνητική γνώμη για το ευρώ και την ΕΕ
 Εν μέσω της ύφεσης και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, δοκιμάζεται όπως φαίνεται και η γνώμη που....
έχουν οι Ελληνες για το ευρώ και την Ευρωπαική Ένωση

Όπως καταδεικνύει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για το Μάρτιο μόλις το 59% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κοινό νόμισμα, τη στιγμή που τον Φεβρουάριο θετικό εμφανιζόταν το 70% .

Επίσης οι αρνητικές γνώμες αυξήθηκαν και έφθασαν το 38% τον Μάρτιο, έναντι 28% τον Φεβρουάριο.

Στο ερώτημα «τι γνώμη έχετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση» το 50% των συμμετεχόντων απάντησε πως τρέφει «αρνητική γνώμη» για την ενωμένη Ευρώπη, ενώ θετική άποψη εξέφρασε  το 48%.

Εντυπωσιακή είναι η διαφοροποίηση του ποσοστού όσων πίστευαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει «να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του Μνημονίου και να πληρώσει το χρέος της», καθώς μόνο το
6% όσων ρωτήθηκαν έχουν αυτή την άποψη, ενώ το Σεπτέμβριο του 2010 το ποσοστό αυτό έφθανε το 29%.

Πλέον το 59% πιστεύει ότι Ελλάδα θα πρέπει «να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της και να πληρώσει το μικρότερο μέρος του χρέους».

Ανοδική πορεία ακολουθεί και η γνώμη να μην πληρωθεί το χρέος και να υπάρξει στάση πληρωμών προς τους δανειστές μας. Το ποσοστό αυτής της άποψης  έφθασε το Μάρτιο το 29% από 7% των ερωτηθέντων το Σεπτέμβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg