Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Στις 5 το απόγευμα, μπροστά στο Ζάππειο, δόθηκε η εκκίνηση του εφετινού ράλι Ακρόπολις

Ξεκινά το Ράλι Ακρόπολις ξεχωριστό στην σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) με τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα να υποβάλλονται σε με ιδιαίτερα σκληρή δοκιμασία..
.
Το ελληνικό ράλι επέστρεψε στο καλαντάρι του WRC to 2011. H απουσία του Ακρόπολις από το πρόγραμμα του WRC το 2010 ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, όχι μόνο για τους χιλιάδες φίλους του που κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές αλλά και για τους οδηγούς.

Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας από τους πιό εμβληματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και συγχρόνως των μηχανοκίνητων σπορ. Η πρωτειά, εκτός των βαθμών, προσφέρει και δόξα σε έναν αγώνα ο οποίος από το 1973 όταν και δημιουργήθηκε το WRC μόνο δύο φορές δεν έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα (1995-2010) και ήταν το αγαπημένο ράλι του αείμνηστου Κόλιν Μακ Ρέι (ο μοναδικός με 5 νίκες).

Από τις αρχές του 2000 το ράλι Ακρόπολις περιπλανήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας, πριν καταλήξει στο Λουτράκι το 2009. Εκεί χτυπάει και εφέτος η καρδιά του εθνικού μας αγώνα, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 πληρώματα, τα οποία πήραν εκκίνηση το απόγευμα σήμερα (Παρασκευή) στις 5 μμ. από το Ζάππειο.

Μετά την τελετή εκκίνησης θα ακολουθήσει η μαραθώνια ειδική διαδρομή 47 χιλιομέτρων Κινέτα-Πίσσια και η σημερινή μέρα θα κλείσει με την ειδική στην Κινέτα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 8 απαιτητικές ειδικές διαδρομές ενώ για την Κυριακή έχουν προγραμματισθεί άλλες 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg