Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Athens Technopolis Jazz Festival - 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου


 


 Από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου μουσικά σχήματα από εννέα χώρες (Πορτογαλία, Δανία, Ισπανία, Πολωνία, Ελλάδα, Αργεντινή, Ισραήλ, Αυστρία, Ολλανδία – κατά σειρά εμφάνισης -) δίνουν το παρών στην Τεχνόπολη.
Το Athens Technopolis Jazz Festival διοργανώνεται για 13η χρονιά...
 Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Μαΐου
- 21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων
Το ρεπερτόριο που παρουσιάζει η BigBand του Δήμου Αθηναίων αποτελείται από ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της BigBand φιλολογίας, επίσης από έργα της σύγχρονης - ποιοτικής τζαζ και συχνά, από συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών.

- 22.00 Laurent Filipe "Ar Trio" (Πορτογαλία)
Το Ar Trio γεννήθηκε όταν ο τρομπετίστας Λοράντ Φιλίπε συνάντησε τον πιανίστα Χοάο Πάουλο στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Στη δεκαετία του ’80 και ενώ ζούσε στο Παρίσι, ο Φιλίπε γνώρισε τον μπασίστα Κάρλος Μπαρέτο. Το τρίο εμπνέεται από μια ισχυρή ποιητική και αφηγηματική λάμψη που είναι εμφανής και πάντα παρούσα στη μουσική τους προσέγγιση τόσο σαν άτομα όσο και σαν ομάδα.

- 23.00 Phronesis (Δανία)
Με όνομα που προέρχεται από την ελληνική λέξη «Φρόνησις» το ευρωπαϊκό αυτό τρίο έχει ήδη πάρει αρκετά βραβεία και το τρίτο του άλμπουμ, με τίτλο Alive, ήταν δίσκος της χρονιάς (2010) τόσο για το Mojo όσο και για το JazzwiseΜε ιδιαίτερα grooves από το μπάσαο, λυρικές μελωδίες και δραματικές ερμηνείες.

Σάββατο 1 Ιουνίου
- 21.00 Serrano & Lechner (Ισπανία)
Το ντουέτο του Αντόνιο Σεράνο (φυσαρμόνικα) και του Φεντερίκο Λέχνερ (πιάνο), ξεκίνησε το 2003 με πολύ προσωπικού ύφους διασκευές κινηματογραφικών μουσικών θεμάτων και λίγο αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Sesión Continua. Στο ρεπερτόριό τους συμπεριέλαβαν και θέματα που προέρχονται από άλλα μουσικά είδη, όπως το τάνγκο και η κόπλα.

- 22.00 Contemporary Noise Sextet, (Πολωνία)
Παρά τον «θόρυβο» που εμπεριέχει το όνομα του γκρουπ, πρόκειται για ένα μουσικό συγκρότημα που μπορεί να παίζει τζαζ χωρίς να είναι τζαζ

- 23.00 Γιώργος Κρομμύδας (Yorgos Krommydas Modern Jazz Quintet), (Ελλάδα)
Ο κιθαρίστας Γιώργος Κρομμύδας παρουσιάζει την δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά του με τίτλο Aggressive Thoughts. Με το νέο του σχήμα, το Modern Jazz Quintet, και έχοντας πίσω του ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών, αλλά με σεβασμό στην παράδοση και τον ήχο κλασικών τζαζ κιθαριστών (Γουές Μοντγκόμερι, Τζο Πας, Γκραντ Γκριν), αναμειγνύει ηχοχρώματα και μουσικές ιδέες που φλερτάρουν με τη σύγχρονη τζαζ (Τζόναθαν Κράισμπεργκ, Κερτ Ρόζενβινκελ, Τίγκραν Χαμασιγιάν), το ροκ, το alternative και το heavy metal δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό τζαζ ύφος.

Κυριακή 2 Ιουνίου
- 20.00 Roman Gomez Trio (Αργεντινή)
Το συγκρότημα Roman Gomez Trio δημιουργήθηκε από τα δυο αδέρφια που κατάγονται από την Αργεντινή, τον Ρόμαν και τον Ντέμιαν Γκόμεθ. Στο συγκρότημα αυτό προστέθηκε άλλο ένα μέλος, ο Δημήτρης Τσεκούρας με το κοντραμπάσο του. Το Τρίο αυτό δημιουργεί και παρουσιάζει καινούριους εναλλακτικούς τρόπους παιξίματος της Αργεντίνικης μουσικής όπως του τάνγκο, παραδοσιακά κ.α. με επιρροές από την τζαζ.

- 21.00 Shai Maestro feat. Petros Klampanis (Ισραήλ)
Ο πιανίστας Σάι Μαέστρο γεννήθηκε το 1987. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη όπου έχει την ευχέρεια να παίζει με τους καλύτερους τζάζμεν. Το τρίο του Σάι Μαέστρο συμπληρώνουν ο ισραηλινός ντράμερ Ζιβ Ραβίτς και ο περουβιανός μπασίστας Χόρχε Ρέντερ.

- 22.00 Michaela Rabitsch & Robert Pawlik, (Αυστρία)
Η Μικαέλα Ράμπιτς είναι τραγουδίστρια, συνθέτρια, καθώς και η μοναδική και κορυφαία τρομπετίστα της τζαζ στην Αυστρία. Το ρεπερτόριο της ίδιας και του συνθέτη Ρόμπερτ Πόλικ περιλαμβάνει τζαζ, ποπ και λάτιν μελωδίες.

- 23.00 Ramon Valle Trio (Ολλανδία)
Ο κουβανός πιανίστας Ραμόν Βάλε είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία της σύγχρονης τζαζ. Ψάχνει και βρίσκει δικούς του δρόμους προσέγγισης στην κουβανέζικη μουσική, δεν έχει περιορισμούς και κινείται με την ίδια άνεση στην όπερα ή στη σύγχρονη τζαζ. Έτσι, καλλιεργώντας έναν προσωπικό μουσικό δρόμο, μπορεί να φέρει όση Κούβα και όση Ολλανδία θέλει στους ήχους του – πράγμα που γίνεται εμφανές σε κάθε νέα του παρουσία.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης: 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg