Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Το υψηλότερο ποσοστό από την κυκλοφορία του ευρώ τον Απρίλιο στην ευρωζώνη

Η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, φθάνοντας στο...
12,2%, το υψηλότερο ποσοστό από την κυκλοφορία του ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται ασταμάτητα από τα μέσα του 2011. Η νέα αύξηση κατά 0,1% από 12,1% του προηγούμενου μήνα δεν υπερέβη τις προβλέψεις των περισσότερων αναλυτών.
Τον Απρίλιο, άλλοι 95.000 άνθρωποι εντάχθηκαν στις τάξεις των ανέργων στην ευρωζώνη, με το σύνολο να φτάνει τα 19,4 εκατομμύρια άτομα. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 1,64 εκατομμύρια άτομα υψηλότερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει 3,6 εκατ. πρόσωπα κάτω από 25 ετών, γεγονός που σημαίνει πως η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 24,4%.

Η Ελλάδα και η Ισπανία συνεχίζουν να είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο, με την Αθήνα να καταγράφει συνολικό ποσοστό ανεργίας 27% τον Φεβρουάριο (τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία που επικαλείται η Eurostat) και τη Μαδρίτη να καταγράφει ένα 26,8% τον Απρίλιο.

Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 62,5% στην Ελλάδα και στο 56,4% στην Ισπανία. Από την άλλη πλευρά, η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, με 4,9% και την ακολουθεί η Γερμανία με 5,4%. Η ανεργία των νέων κάτω των 25 φθάνει το 8%, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό είναι χαμηλότερο, στο 7,5%.
Στην ΕΕ των 27 κρατών-μελών .το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 11% τον Απρίλιο με άλλα 104.000 πρόσωπα να εντάσσονται στους καταλόγους των ανέργων και το σύνολό τους να ανέρχεται σε 26,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
Στη Γαλλία, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μετά τη Γερμανία, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε ιστορικό ρεκόρ τον Απρίλιο, ενώ στην Ιταλία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 36 ετών, με το 40% των νέων να μην έχει δουλειά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση της Eurostat ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Μάιο στο 1,4%, όπως έδειξαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Το κόστος της ενέργειας συνέχιζαν να μειώνεται (-0,2%), αλλά αυτό εξισορροπήθηκε από τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg