Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σούβλισμα αρνιού: Οδηγίες για να το κάνετε μόνοι σας

του Νικόλα Γεωργιακώδη
Τσίκνα, μεζεδάκια να γυρνάνε, χύμα κρασί, κλαρίνα στο CD Player και μπόλικη καλή διάθεση. Η Κυριακή του Πάσχα εκτός από κατανυκτική για τους απανταχού πιστούς είναι καθοριστικής γαστριμαργικής σημασίας για τους… πεινασμένους, καθώς ο οβελίας και το κοκορετσάκι μπαίνουν στη σούβλα και το φαγοπότι αναμένεται επικό.

Πώς είπατε; Δεν έχετε ιδέα από σούβλισμα; Κανένα πρόβλημα, το In2life σε συνεργασία με τον κ. Λευτέρη Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη του «Κρεοτεχνείου Γεωργιάδη» στο Πικέρμι, σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες συμβουλές, για να θέσετε σοβαρές υποψηφιότητες στην απονομή της «Χρυσής Σούβλας». Αλλά και αν πάλι το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, ανατρέξτε στη σοφή λαϊκή ρήση: «Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως».

Η αγορά
«Ο καταναλωτής θα πρέπει να βρει έστω και αν είναι δυσδιάκριτες τις σφραγίδες με το μπλε παραλληλόγραμμο που γράφουν ‘ΕΛΛΑΣ’ και είναι τουλάχιστον δύο σε κάθε σφάγειο. Κανονικά θα πρέπει επίσης να ζητά τα πιστοποιητικά σφαγής και εκτροφής του, ώστε να ξέρει ότι αυτό που θα πάρει είναι ελληνικό και να καταλάβει τον λόγο της απόκλισης των δύο ευρώ και άνω από το ελληνοποιημένο», λέει ο κ. Γεωργιάδης.

Τα υλικά

* Μια στιβαρή σούβλα η οποία κατά προτίμηση δεν θα έχει σύνδεσμο στην μέση (δεν θα αποτελείται από δύο μέρη δηλαδή) και θα είναι από υλικό που δεν θα οξειδώνεται για ευνόητους λόγους. Η επιλογή με μοτέρ είναι και η πιο αξιόπιστη, μιας και το ψήσιμο των χειροκίνητων απαιτεί ρυθμό.

* Μια μεγάλη πιρούνα (διχάλα) για τα μπούτια του αρνιού

* Δύο δαγκάνες για το στερέωμα της ράχης και του ισχίου. Αν το ζώο είναι πάνω από δέκα κιλά θα πάρετε και μια για την μέση του.
Tip: Ελέγξτε αν οι πεταλούδες (παξιμάδια) σφίγγουν καλά, για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως.
http://www.in2life.gr/everyday/howto/articles/276644/article.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg