Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Απόφαση στο ΚΥΣΕΑ για το "λουκέτο" της ΜΕΡΥΠ στη Λαμία


Φωτογραφία για Αύριο η απόφαση στο ΚΥΣΕΑ για το λουκέτο της ΜΕΡΥΠ στη Λαμία

Μεγάλο πλήγμα για τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή το κλείσιμο της Μεραρχίας...

Αναβλήθηκε για Πέμπτη μεσημέρι η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός, μαζί και το κλείσιμο της ΜΕΡΥΠ, εγκρίθηκε το απόγευμα της Τρίτης από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κατά τη διάρκεια πολύωρης συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο, σε συνέχεια της προ του Πάσχα συνεδρίασής της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που θα γίνει στις 2:00΄ το μεσημέρι, αναμένεται να παρθεί η οριστική απόφαση και για τη ΜΕΡΥΠ, που όπως όλα δείχνουν μέχρι τέλος του χρόνου θα αποτελεί παρελθόν για τη Λαμία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΡΥΠ ανήκει κατευθείαν στο ΓΕΣ - ΑΣΔΥΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού - Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού), έχει έδρα τη Λαμία και έχει υπό την ευθύνη της πολλές μονάδες από την Κεντρική Ελλάδα μέχρι τον Έβρο. 
Η Μεραρχία Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) έχει μια ιστορία 68 ετών στην πρωτεύουσα της Ρούμελης και πέρα από τον σημαντικό στρατιωτικό ρόλο της, αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της τοπικής μας κοινωνίας.
Δυστυχώς εκατοντάδες αξιωματικοί με τις οικογένειές τους θα πρέπει να ξεσπιτωθούν και να μετακομίσουν, μέσα σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, ενώ κάποιοι από αυτούς θα εξαναγκασθούν να βγουν πρόωρα στη σύνταξη.
Σύμφωνα με το LamiaReport, οι τοπικοί άρχοντες ενώ γνώριζαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι η ΜΕΡΥΠ φεύγει από τη Λαμία, περιορίστηκαν στο εκφράζουν την διαφωνία τους στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν δεν κατάφεραν να "σώσουν" την κατάσταση.
Αν υπάρξει κάποια παρέμβαση έστω και την τελευταία στιγμή, αυτό πρέπει να γίνει αύριο, πριν τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που θα γίνει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Θυμίζουμε ότι προχθές ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης πέρασε την πόρτα του Μαξίμου και έθεσε στον Πρωθυπουργό τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Καρπενήσι και την Ευρυτανία, όπως το αθλητικό κέντρο και άλλα.
Αναρωτιόμαστε γιατί ο Δήμαρχος Λαμιέων, ο Περιφερειάρχης, οι βουλευτές και άλλοι παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων δεν κατάφεραν, έγκαιρα, να δουν τον πρωθυπουργό για να "σώσουν" το Πανεπιστήμιο, την ΜΕΡΥΠ και ότι άλλο σώζεται, σε ένα νομό και μια Περιφέρεια που υποβαθμίζεται συνεχώς, με την ανεργία να καλπάζει και την τοπική οικονομία να παρακμάζει.
Αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους ας πάνε στο σπίτι τους και ας αναλάβουν νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και όραμα για τον τόπο.
ΠΗΓΗ: kranos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg