Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Που φτάσαμε!! Ἐκλεψαν ακόμη και τις... καμπάνες!!




Το γραφικό ξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Γλύφας, που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό, "χτύπησαν" ιερόσυλοι τη νύχτα που μας πέρασε.



Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των κλεφτών ήταν οι δυο μεγάλες καμπάνες. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το γραφικό ξωκκλήσι γίνεται στόχος ιερόσυλων, όπως διαβάζουμε στο LamiaReport....

 


 Με δεξιοτεχνία αφαίρεσαν τις καμπάνες από τις θέσεις τους, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και έφυγαν ανενόχλητοι.

"Είναι παρά πολύ άσχημο να καταπατούν την ιδιοκτησία πόσο μάλλον όταν αυτή είναι και ένας ιερός ναός".

Η εκκλησία η οποία έχει γίνει στόχος, έχει πάθει κι άλλες ζημιές στο πρόσφατο παρελθόν. Αυτή τη φορά όμως η ζημιά είναι μεγάλης οικονομικής αξίας και φυσικά και ηθικής. Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και ευελπιστούμε στην σύλληψη τους. Μακάρι να είναι το τελευταίο γεγονός για το πανέμορφο ξωκκλήσι,που δυστυχώς γίνεται βορά στο έλεος των επιτήδειων..., είπε μεταξύ άλλων στο LR ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg