Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Νίκος Πρωτέκδικος: Εργαστείτε μαζί με τον κομματικό φορέα της προτίμησής σας για να αρχίσει ο πολιτικός διάλογος επί της ουσίας

 Ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του ΔΣΑ και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, κ. Νίκος Πρωτέκδικος, καταθέτει τις ευρύτερες πολιτικές σκέψεις του:..


Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή είναι η ύπαρξη σχεδίου.

Οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα απέδειξαν περίτρανα ότι δεν αρκεί απλώς η θέληση για την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης - κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί το μέλλον του σε κάποιον, που δεν γνωρίζει ούτε τι παραλαμβάνει ούτε τι έχει σκοπό να κάνει ούτε τον τρόπο για να το επιτύχει. 

Η καλύτερη υπηρεσία, που μπορεί να προσφέρει κανείς στους συμπολίτες μας αυτή την στιγμή, είναι η σκληρή εργασία και η εκπόνηση αξιόπιστου προγράμματος για την ανασυγκρότηση του τόπου - και αυτό μπορεί να γίνει στο εσωτερικό ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Όσοι θέλουν απλώς να διαμαρτύρονται, νομοτελειακά παραμένουν μέρος του προβλήματος και αρωγοί του συστήματος. 

Στην "Νέα ΜΕΡΑ", έχουμε επιλέξει τον δρόμο της συγκροτημένης αντίστασης στις μνημονιακές πολιτικές: καταγράφουμε την πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς και εργαζόμαστε μαζί με την κοινωνία για ένα ρεαλιστικό και σαφές πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. 

Είμαστε κατηγορηματικά κατά του Μνημονίου, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα. 
Σημασία έχει να κινητοποιηθούν όλοι οι Έλληνες - αυτή είναι η λύση. 
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όλους. 

Και, αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να συνεργαστούμε, εργαστείτε μέσα και μαζί με τον κομματικό φορέα της προτίμησής σας για να αρχίσει, επιτέλους, ο πολιτικός διάλογος να διεξάγεται επί της ουσίας και όχι επί των τύπων και των μύθων.

(Σ.Σ. Ο κ. Πρωτέκδικος, είναι  Μέλος Πολιτικής Γραμματείας και Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων του Πολιτικού Κόμματος "Νέα Με.Ρ.Α." με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Ζώη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg