Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οξύμωρη κατάσταση στην αντιπολίτευση..Αντί "πρότασης μομφής", τελικώς ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής


Η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ, που αποφάσισε ότι θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή (για να συζητηθεί προφανώς από Σεπτέμβρη, αφού προϋποθέτει ολομέλεια, η οποία κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή) ήταν ένας εύσχημος τρόπος να παρακαμφθεί η οξύμωρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αντιπολίτευση...


Μια αντιπολίτευση, η οποία στολίζει με τους βαρύτερους των χαρακτηρισμών την κυβέρνηση, αλλά δεν τολμά να καταθέσει πρόταση μομφής για να μη ρισκάρει μια κοινοβουλευτική ήττα και την κόπωση μιας τριήμερης συζήτησης, την οποία ο Σαμαράς θα μετατρέψει ευχαρίστως σε πρόταση εμπιστοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ απασχολημένος με το συνέδριο του για να θυσιάσει το τριήμερο (οι προτάσεις αυτές συζητιούνται αμέσως από τη βουλή) και η ηγεσία του που έχει «χτίσει» τη στρατηγική του (και την άρτι αποκατασταθείσα εσωκομματική ηρεμία) στο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και οι εκλογές είναι προ των πυλών, δεν θέλει να πάει σε μια διαδικασία με την κυβέρνηση να έχει εξασφαλίσει μια ανάπαυλα έξι μηνών, που θα δώσει τροφή σε όλες τις εσωκομματικές γκρίνιες.

Δεν θέλει επίσης να διακινδυνεύσει μια ψήφο ανοχής της ΔΗΜΑΡ, πολύ πιθανής σε αυτή τη συγκυρία, η οποία θα έκλεινε οριστικά την πόρτα σε μια μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων.
Η πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής έχει απέναντι σε αυτό συγκεκριμένα πλεονεκτήματα: Θα συζητηθεί το Σεπτέμβρη, άρα ακόμα και αν καταλήξει σε φιάσκο, δεν θα συμπέσει με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Η ΔΗΜΑΡ θα έχει το χρόνο να καθορίσει τη μελλοντική στάση της, μια διαδικασία που δεν θα είναι άμεση, και ενδεχομένως να αποφασίσει για το θέμα αυτό, εξ’ αιτίας του οποίου αποχώρησε από την κυβέρνηση να συμπορευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ.

Και τέλος, είναι μια απάντηση σε όσους από την αριστερή πτέρυγα κατηγορούν την ηγεσία για αδράνεια στο θέμα της ΕΡΤ και προετοιμάζουν επαναστατική γυμναστική στον κήπο της ΕΡΤ από άλλες κατηγορίες απολυμένων, δημιουργώντας έτσι καταστάσεις που πιθανόν να «τρομάξουν» τους νοικοκυραίους.

Ο ελιγμός πάντως είναι μάλλον ολοφάνερος και δύσκολα θα πειστεί η αριστερή πτέρυγα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κάτι σημαντικό για την ΕΡΤ. 
Η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής  επιτροπής για την ΕΡΤ, κινδυνεύει να είναι μια ακόμα μπαταριά στον αέρα, χωρίς χειροπιαστό όφελος...
Θέμης Δαγκλής- Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg