Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χαρίζω!! Ότι πάρετε, ένα...τάλληρο!

Τροπολογία που απαλλάσσει  τις οφειλές Δημοσίου και Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ συνολικού  ύψους 800 εκ. ευρώ παραδίδοντας ουσιαστικά «καθαρή» την εταιρεία στους φερόμενους ως επίδοξους αγοραστές!!


Γιάννης Κουράκος: «Απαράδεκτη τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Ο Βουλευτής  της Νέας Μέρας  κ. Γ.Κουράκος προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ :

Η Κυβέρνηση συνεχίζει πιστά να υλοποιεί σχέδιο εκποίησης του εθνικού πλούτου στις πολυεθνικές εταιρείες αντί «πινακίου φακής».

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού εντάχθηκε τροπολογία που απαλάσσει  τις οφειλές Δημοσίου και Δήμων προς την ΕΥΔΑΠ συνολικού  ύψους 800 εκ. ευρώ παραδίδοντας ουσιαστικά «καθαρή» την εταιρεία στους φερόμενους ως επίδοξους αγοραστές.

Παράλληλα με τη νομοθετική ρύθμιση η Κυβέρνηση ουσιαστικά καταργεί το εφάπαξ των υπαλλήλων αφού αναφέρεται ότι το Δημόσιο παύει να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού που ιδρύθηκε το 2009, χρονιά που η εταιρεία εισήχθηκε στο Χ.Α.Α

Η εκποίηση του εθνικού πλούτου και ειδικά των πλουτοπαραγωγικών πηγών όπως είναι το νερό ξεφεύγει από κάθε λογική....
Το νερό φυσικά και δεν είναι εμπόρευμα ώστε να έχουν εφαρμογή νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Σε όποια χώρα κι αν υιοθετήθηκε το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης, οι τιμές εκτοξεύθηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρεψε. Σήμερα η ΕΥΔΑΠ διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια μετρητές-πελάτες ύδρευσης εξυπηρετώντας περίπου 5 εκατομμύρια ανθρώπους σε ύδρευση και το 90% περίπου  αυτών και σε αποχέτευση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στο βασικό Κυβερνητικό επιχείρημα ότι «οι ΔΕΚΟ επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό» αντιπαραθέτω την φετινή έκθεση της ΕΥΔΑΠ που αναφέρει ότι για το πρώτο εννεάμηνο του 2012 «τα μετά από φόρους ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 44,21 εκατ ευρώ, έναντι 27,23 εκατ ευρώ του εννεάμηνου 2011 ( αύξηση  62,38% ) ».

Αντίστοιχα θεαματικές ήταν οι αυξήσεις κερδών τα προηγούμενα χρόνια. Για παράδειγμα τα προ φόρων κέρδη εκτινάχτηκαν κατά 65,5% το 2010 και κατά 97,4% το 2011 !!!
Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία το ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ δεν θα αποφέρει παραπάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα σημερινά κέρδη για λιγότερο από 5 χρόνια !! ενώ από την άλλη η αξία των πάγιων στοιχείων της εταιρίας είναι 5 δις ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg