Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Τι λέει ο Πούτιν στον Ομπάμα


Κάλεσμα στον Μπαράκ Ομπάμα να αναλογιστεί τα θύματα που θα επιφέρει ένα στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο Αμερικανός ομόλογός του είναι κάτοχος του βραβείου νόμπελ Ειρήνης.

Παράλληλα, απέρριψε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς, τονίζοντας ότι θα ήταν «απόλυτη ανοησία» για την κυβέρνηση Άσαντ να προβεί σε μία τέτοια επίθεση τη στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο...


 «Για τον λόγο αυτόν είμαι πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά όπλα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προβοκάτσια από εκείνους που θέλουν να σύρουν άλλες χώρες μέσα στη συριακή σύγκρουση και εκείνους που θέλουν να κερδίσουν τη στήριξη ισχυρών μελών της διεθνούς αρένας, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο αμερικανικό επιχείρημα πως υπάρχουν οι αποδείξεις ότι το καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ να τις παρουσιάσουν στους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

 «Οι ισχυρισμοί ότι τέτοιες αποδείξεις υπάρχουν, αλλά είναι απόρρητες και δεν μπορούν να τις δείξουν σε κανέναν, είναι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους εταίρους τους», είπε ο κ. Πούτιν.

Κάνοντας για πρώτη φορά δηλώσεις για την υπόθεση της Συρίας τις τελευταίες ημέρες ο Πούτιν είπε ότι αν συνομιλούσε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ θα τον καλούσε να θυμηθεί «τι συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες, πόσες φορές οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν την πρωτοβουλία για ένοπλες συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου».

«Και μήπως αυτό έλυσε έστω ένα πρόβλημα; Αφγανιστάν, Ιράκ, εκεί δεν υπάρχει ουδεμία ειρήνευση, ούτε οποιαδήποτε δημοκρατία, την οποία επεδίωκαν οι εταίροι μας, δεν υπάρχει καν στοιχειώδης πολιτική ειρήνη και ισορροπία», πρόσθεσε.

«Η Ρωσία καλεί τις ΗΠΑ να σκεφτούν καλά πριν ληφθεί απόφαση για επιχείρηση στη Συρία», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg