Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Οικόπεδο" ο Αστέρας Βουλιαγμένης!


Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα προσδιορίζονται οι όροι πολεοδόμησης στην περιοχή Μικρό Καβούρι Βουλιαγμένης, όπου βρίσκεται το υπό ιδιωτικοποίηση ξενοδοχειακό συγκρότημα Αστέρας Βουλιαγμένης, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες του...
Capital.gr...

Στόχος είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης της εταιρείας Αστήρ Παλλάς για την οποία υπέβαλαν προσφορές 13 επιχειρηματικά σχήματα.

Αντίστοιχη, εξάλλου, νομοθετική ρύθμιση υπήρξε και για την έκταση των 5,5 χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου με το σχέδιο νόμου «αξιοποίηση Ελληνικού-Πρόγραμμα Ήλιος» είχαν προσδιοριστεί, μεταξύ άλλων, ο συντελεστής δόμησης και οι προς πολεοδόμηση περιοχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφότου διαμορφωθεί το πολεοδομικό πλαίσιο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατάρτιση των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με το χρονοδιάγραμμα της Εθνικής Τράπεζας να προβλέπει την ολοκλήρωση της τοποθέτησης επενδυτή μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.

Με τη νομοθετική ρύθμιση θα «αντιμετωπίζεται» και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατοίκων που θεωρούν ότι η έκταση στο Μικρό Καβούρι είναι δασική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική προσβλέπει στη δυναμική που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί λόγω της παροχής κινήτρων για αγορά ακινήτων αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 250.000 ευρώ από υπηκόους τρίτων χωρών. 

Βασική αγορά – στόχος είναι οι Κινέζοι και ήδη, όπως μετέδωσε πρώτο το Capital.gr, η Jin Hong είναι η πρώτη Κινέζα που έκανε χρήση του νέου νόμου (4146/2013).

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η υλοποίηση πολυτελών κατοικιών στην έκταση του Αστέρα στη θέση υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

Όσον αφορά το τίμημα πώλησης του ακινήτου, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την χρηματιστηριακή αξία της Αστήρ Παλλάς που υπερβαίνει τα 200 εκατ. €.

Τι περιλαμβάνει το προς αξιοποίηση asset

Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο.  Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. 

Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αφροδίτη» που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το «Αφροδίτη» είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο «πακέτο» αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες.

  Ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε μερική μετατροπή των υφιστάμενων μεζονετών και στην κατεδάφιση ορισμένων από τα υπάρχοντα κτήρια με στόχο την υλοποίηση στη θέση τους τουριστικών "βιλλών".

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στον «μνηστήρα» να κατεδαφίσει το Arion Resort & Spa, αυξάνοντας τη δομούμενη επιφάνεια στα 8.600 τ.μ. Παράλληλα, βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου η «Αφροδίτη»  μπορεί μερικώς μόνο να κατεδαφιστεί, ενισχύοντας τη δομούμενη επιφάνεια στα 2.880 τ.μ.

Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.

Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg