http://www.vintechnology.com/journal/wp-content/uploads/2011/07/car-burglar.jpg
Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με τη λέξη διαρρηκτικά εργαλεία ή σύνεργα για διαρρήξεις εύκολα κανείς διαπιστώνει ότι είναι δεκάδες οι ιστοσελίδες εταιρειών (με συστήματα ασφαλείας) που πωλούν μεταξύ άλλων και διαρρηκτικά εργαλεία...


Η γκάμα μάλιστα είναι μεγάλη και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε φ θηνά διαρρηκτικά εργαλεία μέχρι εξειδικευμένα για ακριβές μάρκες αυτοκινήτων!

Ενδεικτικά, σε μια από αυτές τις ιστοσελίδες που εμπορεύεται εξαρτήματα αυτοκινήτων, αναγράφεται χαρακτηριστικά διαρρηκτικά εργαλεία αυτοκινήτων για τα διπλοκλειδωμένα οχήματα «VAG, BMW, CITROEN, PEUGEOT, FIAT, OPEL» και λίγο παρακάτω παρουσιάζεται διαρρηκτικό εργαλείο για αυτοκίνητα BMW αξίας 184,50 ευρώ!

Οι εν λόγω εταιρείες απευθύνονται φυσικά σε επαγγελματίες κλειδαράδες και προωθούν προιόντα για τη συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα, και η πώλησή τους κρίνεται νόμιμη υπό αυτό το πρίσμα, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ηλεκτρονική παραγγελία.

Ερωτήματα μάλιστα εγείρονται για την ασφάλεια των πολιτών την ώρα που οι ληστείες και οι διαρρήξεις στη χώρα μας παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση και οι επιτήδειοι ληστές έχουν ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση στα «πολύτιμα» σύνεργα.

Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο youtube δίνονται λεπτομερείς οδηγίες από... γνώστες για το πως να διαρρήξετε ένα σπίτι.

Ειδικότερα, σε μια σχετική αναζήτηση στο youtube εντοπίζονται δύο βίντεο με οδηγίες για διαρρήξεις σε πόρτες σπιτιών. Αν και ο δημιουργός του βίντεο επισημαίνει ότι οι οδηγίες αφορούν σε άτομα που θέλουν να ξεκλειδώσουν μια πόρτα οικίας δικής του και μόνο ιδιοκτησίας, και σε αυτή τη περίπτωση έντονη ανησυχία προκαλείται για την πρόσβαση ακόμα και ανηλίκων σε αυτές τις πληροφορίες.

Τέλος, δεν είναι λίγα και τα βίντεο αμερικανικής προέλευσης που εξηγούν πως κάποιος μπορεί να διαρρήξει την πόρτα αυτοκινήτου με το μπάλακι του τέννις, μέθοδος που χρησιμοποείται πολλάκις και στη χώρα μας κυρίως για την παραβίαση αυτοκινήτων τύπου Smart.