Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

"Μιζαδόρος" και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης της Ελβετίας, λέει ο Ζήγρας



Πορεία εκατομμυρίων ευρώ προς τράπεζες της Ελβετίας αποκαλύπτει η ελβετική δικογραφία την οποία προσκόμισαν στον έλληνα ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή ελβετοί εισαγγελείς που βρίσκονται στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο ο γνωστός ελβετός τραπεζίτης Παύλος Μπάιλας, ο οποίος κρατείται από τις ελβετικές αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε σχέση με τα χρήματα που φέρεται να διακίνησε από τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα Τρίτη ο εξάδελφος του Ακη, Νίκος Ζήγρας στην απολογία του ο τραπεζίτης επικαλείται τον κ. Ζίγρα στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στη Μorgan Stanley της Ζυρίχης, υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός ανοίχτηκε με φωτοτυπία μόνο του διαβατηρίου του διότι δήθεν ήθελε να του πουλήσει … πίνακες ζωγραφικής!.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δούλευε υπέρ μιας υπεράκτιας εταιρείας, της NULUFIELD Developments INC, στην οποία μετέφερε χρήματα άλλης υπεράκτιας που εμφανίζεται να ανήκει στον θείο στενού φίλου του Μπάιλα. 
Τα χρήματα είχαν κι άλλη διαδρομή μέσω Λονδίνου, ενώ η διακίνηση, σύμφωνα με τα έγγραφα των Ελβετών, περιλαμβάνει και εκατοντάδες τηλεφωνικές εντολές για τη μεταφορά χρημάτων.

Ο κ Ζήγρας δηλώνει άγνοια για όλα αυτά και επικαλείται τη βοήθεια που έδωσε στις ελληνικές αρχές για την επιστροφή μιζών 2,2 εκατ. ευρώ. 
Στη χθεσινή απολογία του στους Ελβετούς ο κ. Ζιγρας υποστήριξε ότι ένα μέρος από τις μίζες «είχε παραλήπτη πρώην υπουργό δικαιοσύνης της Ελβετίας προκειμένου να συγκαλύψει τις διαδρομές των αμαρτωλών χρημάτων».

Πάντως στις χρηματοροές μέσω εξωχώριων εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τον κ Ζήγρα, αλλά και τα ευρήματα των Ελβετών, εμπλέκεται και γιος κατηγορουμένου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου για τον οποίο, όπως φαίνεται, έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης.

Οι ελβετοί εισαγγελείς θα πάρουν καταθέσεις για την υπόθεση και από την πρώην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, ενώ τα έγγραφα που προσκόμισαν εμφανίζουν ότι τη δεκαετία 2000 - 2010 διαδραματίζονταν πάρτι ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε συγκεκριμένες ελβετικές τράπεζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από μίζες, χρήματα τα οποία θα διεκδικηθούν από το ελληνικό δημόσιο.    



Πηγή: Το ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Σας παρακαλώ πολύ να διαγραφεί η συγκεκριμένη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας παρακαλώ πολύ να διαγραφεί η συγκεκριμένη ανάρτηση, διαφορετικά να δώσετε ένα e-mail επικοινωνίας μαζί σας, για άσκηση των δικαιωμάτων του υποκειμένου βάσει των διατάξεων του GDPR2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg