Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Επεισοδιακή η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή

Επεισοδιακή η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ στη Βουλή
 
Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Συγκεκριμένα, προκλήθηκε ένταση όταν βουλευτές-μέλη της Επιτροπής διαμαρτυρήθηκαν διότι ο κ. Δραβίλλας προσήλθε συνοδευόμενος από πρόσωπα, την ταυτότητα των οποίων αρνήθηκε να αποκαλύψει, επικαλούμενος το υπηρεσιακό απόρρητο...
Οι βουλευτές αντέδρασαν έντονα, θεωρώντας προκλητική και προσβλητική έναντι της Βουλής την στάση του. Μεταξύ αυτών ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, η οποία φέρεται να δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η εξήγηση που δόθηκε για την παρουσία των τριών στελεχών της ΕΥΠ ήταν ότι προσήλθαν στην αίθουσα πριν την συνεδρίαση, προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο και στην συνέχεια αποχώρησαν, ωστόσο βουλευτές σχολίαζαν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς επρόκειτο για διευθυντικά στελέχη της υπηρεσίας.
Ωστόσο, διατύπωναν την απορία τους για το πώς εισήλθαν στο χώρο του κοινοβουλίου αφού θεωρήθηκε ότι δεν πρέπει να δοθούν τα στοιχεία τους λόγω απορρήτου.
Πάντως, από το γραφείο Τύπου της Βουλής κεδόθηκε το μεσημέρι ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι τα πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Δραβίλλα επέδειξαν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες στη φρουρά. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς έφτασαν μέχρι την αίθουσα που συνεδρίαζε η επιτροπή.
Σημειώνεται πάντως ότι πριν αποχωρήσουν είχε απαγορευτεί ακόμη και η παρουσία δημοσιογράφων έξω από την αίθουσα 151 του πρώτου ορόφου, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Τι είπε για τις παρακολουθήσεις
Κατά πληροφορίες, ο κ. Δραβίλλας ερωτηθείς από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με παρακολουθήσεις βουλευτών του κόμματός του, φέρεται να είπε ότι επί των ημερών του δεν δόθηκε εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών και κατά μια άλλη εκδοχή ότι επί των ημερών του δεν έγιναν παρακολουθήσεις βουλευτών, απαντώντας έτσι εμμέσως και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να είπε ότι δεν υπάρχει το περιβόητο «βαλιτσάκι» παρακολουθήσεων παρά μόνο ένα τζιπ που εντοπίζει όπως το ραδιογωνιόμετρο τα σήματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων.  
Ο διοικητής της ΕΥΠ προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, που ορίζει ότι η ακρόαση είναι απόρρητη. Το απόρρητο δεσμεύει όμως και τους βουλευτές ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του. Η φρουρά της Βουλής ζήτησε επίσης από δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών να απομακρυνθούν.

Η απόφαση να κληθεί σε ακρόαση ελήφθη μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιών από την NSA, μέσω της πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.
 
με πληροφορίες από ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg