Από την Γιάννα Παπαδάκου

Με πολιτικό λόγο θα επιχειρήσει να εμφανιστεί στους ανακριτές ο Ηλίας Κασιδιάρης στην προφορική του απολογία, η οποία έχει προετοιμαστεί προσεκτικά από ομάδα δικηγόρων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως θύμα πολιτικής δίωξης, ενώ θα δηλώσει άγνοια για τα κακουργήματα...

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο έχει προσκομιστεί στον κ. Χ. Βουρλιώτη από συγκεκριμένο μάρτυρα στον Άρειο Πάγο, ο κατηγορούμενος βουλευτής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα πει πως είναι πλαστό και ότι ουδέποτε συντάχθηκε από το διευθυντήριο, όπως χαρακτηρίζεται, της Οργάνωσης. Μάλιστα θα επιχειρήσει να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο στρατιωτικό μέρος της οργάνωσης. Θα επιμείνει ότι το πραγματικό καταστατικό έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.
Ιδιαίτερα θα αναφερθεί και στο περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο προστατευομένων μαρτύρων επιμένοντας ότι είναι αναξιόπιστοι και ότι ουδέποτε υπήρχαν τάγματα εφόδου, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους. Ιδιαίτερα θα αναφερθεί και στα τάγματα ανηλίκων επιμένοντας ότι το καταστατικό της οργάνωσης δεν επιτρέπει τη στρατολόγηση σε χώρους εκπαίδευσης, αφού κατά τη Χρυσή Αυγή μαθητές και φοιτητές πρέπει να αφήνονται απερίσπαστοι στο έργο τους...
Στο ίδιο κλίμα θα είναι και οι απολογίες των άλλων τριών βουλευτών, Ηλ. Παναγιώταρου, Ι. Λαγού και Ν. Μίχου.
Οι ανακριτές σε συνεργασία με τους εισαγγελείς θα αποφασίσουν πάντως αν οι βουλευτές προφυλακιστούν ή αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλ. Κασιδιάρη, που δημοσιεύει ολόκληρο «Το Βήμα», πάντως περιγράφει μια οργάνωση δομημένη κατά τα πρότυπα του Αδόλφου Χίτλερ με στρατολογήσεις ανηλίκων, αλλά και ομάδες μάχης συντεταγμένα εμφανιζόμενες.
Για τον Ηλ. Κασιδιάρη επιφυλάσσεται ο ρόλος του υπευθύνου για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά. Σοκάρουν οι αναφορές του κατηγορητηρίου για «αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεοτέρας ηλικίας άτομα, για μηχανοκίνητες ομάδες με τον τίτλο Inova, αλλά και για ιδεολογία περί την υπεροχή της αρίας φυλής που οδήγησε σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις.