Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ένας νεκρός σε συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Κάιρο

Ένας νεκρός σε συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομίας στο Κάιρο
(Φωτογραφία:  Reuters )


Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε συγκρούσεις υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι και δυνάμεων ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου την Πέμπτη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές...
Νωρίτερα, αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προκειμένου να απωθήσουν τους φοιτητές και τους υποστηρικτές του Μόρσι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αυστηρή ποινή που επέβαλε αιγυπτιακό δικαστήριο κατά γυναικών διαδηλωτών.

Την Πέμπτη 21 γυναίκες καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε διαδήλωση υπέρ του Μόρσι. Οι διαδηλώτριες καταδικάστηκαν σε 11 χρόνια φυλάκιση, ενώ οι «υποκινήτριες» σε 15.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά το νόμο που ψηφίστηκε την Κυριακή, ο οποίος απαγορεύει τις διαδηλώσεις χωρίς άδεια της αστυνομίας και όσοι τον παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.

Ο νόμος έχει προκαλέσει κύμα οργής στην Αίγυπτο. Πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κινήματα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει όλες τις μορφές ειρηνικών δημόσιων συναθροίσεων και ποινικοποιεί την καταστολή.
ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg