Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μπάσκετ: Περίπατος του Παναθηναϊκού - Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό

Περίπατος του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντιστάθηκε όσο μπορούσε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά οι παίκτες του Πεδουλάκη στην τελευταία περίοδο εκμεταλλεύτηκαν την κούραση του αντιπάλου τους και με τους Γκιστ και Λάσμε σε θέση οδηγού πήραν τη νίκη με 81-61...


Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την 11η αγωνιστική της Α1, με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να προέρχονται από την σπουδαία νίκη τους απέναντι στον Ολυμπιακό και την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε να είναι αρκετά διαβασμένος κόντρα στον αντίπαλό του και κατάφερε στο τέταρτο λεπτό να προηγείται με 8-12, έπειτα από καλάθι του Γιώργου Μπόγρη. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας απάντησαν με ένα σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά με 15-12, για να ισοφαρίσει αμέσως ο ΠΑΟΚ σε 15-15.

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με 16-20. Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην δεύτερη περίοδο και τρέχοντας ένα σερί 10-0 πήρε προβάδισμα με 26-20 στο 13ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το επιθετικό άγχος που κυρίεψε τον ΠΑΟΚ και διατήρησαν το προβάδισμά τους. Μάλιστα η ψαλίδα της διαφοράς ανέβηκε ακόμη και στους δέκα πόντους (34-24) στο 16ο λεπτό. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά έντεκα πόντων (44-33).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τρίποντο του Διαμαντίδη και ανέβασε την διαφορά στους 14 πόντους (47-33). Ο ΠΑΟΚ βρήκε τους τρόπους να αντιδράσει και με ένα μικρό σερί 7-0 μείωσε σε 52-45 στο 26ο λεπτό. Δύο τρίποντα από τους Λεωνίδα Κασελάκη και Γιώργο Δέδα έφεραν τον ΠΑΟΚ πιο κοντά στο σκορ και συγκεκριμένα στους -5 (56-51). Αλλά ο Παναθηναϊκός, με αιχμή του δόρατος την δύναμη των Γκιστ και Μπατίστ στην ρακέτα, έκλεισε το δεκάλεπτο με 63-53.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος έχοντας πια και την ψυχολογία από το προβάδισμα με το μέρος του, δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον "δικέφαλο". Έτσι στο 37ο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την διαφορά του στους 19 πόντους (74-55). O Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 81-61 και παρέμεινε στην κορυφή της Α1.



Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό


Ήττα-σοκ στη Δράμα για τον Ολυμπιακό
Μετά το Κύπελλο ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε, κατά πάσα πιθανότητα, και το αβαντάζ έδρας του πρωταθλήματος, μετά την ήττα από τον ΚΑΟΔ με 75-69.

Ο ΚΑΟΔ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με ένα καινούριο πρόσωπο στην σύνθεση του, τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Ντάντε Στίγκερς, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης αγωνίστηκαν δίχως τους Βασίλη Σπανούλη και Μπρεντ Πέτγουεϊ.
Οι παίκτες του ΚΑΟΔ μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και έπιασαν στον ύπνο εκείνους του Γιώργου Μπαρτζώκα, μιας και στο δεύτερο λεπτό προηγήθηκαν με 9-3. Οι γηπεδούχοι εξακολούθουσαν να προηγούνται με 14-9, αλλά ο Ολυμπιακός με ένα σερί 11-0 πήραν εκείνοι κεφάλι με 14-20 στο ένατο λεπτό, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 16-20.Στην δεύτερη περίοδο, ο ΚΑΟΔ έκλεισε την άμυνά του και κατάφερε εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία του στα ριμπάουντ, να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό και έτσι στο 15ο λεπτό το σκορ ήταν 25-28. 

Στα εναπομείναντα πέντε λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι- χέρι στο σκορ, με τον ΚΑΟΔ να ολοκληρώνει την δεύτερη περίοδο, έχοντας προβάδισμα με 37-36.Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ματ Λοτζέσκι πήρε το όπλο του και οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην επίθεση, οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να προηγηθούν με 37-42 στο 23ο λεπτό.

Ο ΚΑΟΔ με τον Μπάβτσιτς κυρίως, έμεινε μέσα στο ματς και ήταν πάντα κοντά στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τους παίκτες για να βρεί τις λύσεις και μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά με 55-58.Ο ΚΑΟΔ ήταν σαρωτικός στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου και βρίσκοντας τις λύσεις απέναντι στην όχι και τόσο καλή "ερυθρόλευκη" άμυνα έτρεξε ένα σερί 8-0 και στο 33ο λεπτό το σκορ ήταν 63-58.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ένα λεπτό πριν από το φινάλε έδειχαν έτοιμοι να ολοκληρώσουν την έκπληξή τους και να πάρουν μια σπουδαία νίκη καθώς στο 39ο λεπτό το σκορ ήταν 73-65. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 73-69, αλλά οι παίκτες του ΚΑΟΔ είχαν την ψυχραιμία όταν βρέθηκαν στην γραμμή της φιλανθρωπίας και έτσι πήραν σπουδαία νίκη με κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης και τον ανάγκασαν στην δεύτερη συνεχόμενη ήττα του.

Πηγή: pamesports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg