Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Σκωτσέζικο ντους από Στουρνάρα για το φόρο ακινήτων



Μία καλή και μία κακή είδηση περιελάμβανε η τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την ακρόαση φορέων για τον Ενιαίο Φόρο ακινήτων...

 Η κακή είδηση είναι ότι απαντώντας σε επικρίσεις τόσο βουλευτών όσο και φορέων για τη φορολόγηση των κενών και ανοίκιαστων διαμερισμάτων ο κ. Στουρνάρας έδειξε ανυποχώρητος στην πρόθεσή του να μην κάνει καμία αλλαγή.

"Δεν γίνεται να το αλλάξουμε. Τα έσοδα έχουν υπολογιστεί και θα πρέπει να συνυπολογίζουμε πάντα το δημοσιονομικό κόστος. Αν θέλετε να το αλλάξουμε και να φορολογούνται με μειωμένο συντελεστή φέρτε μου ισοδύναμα" είπε ο κ. Στουρνάρας πετώντας το μπαλάκι στους βουλευτές.

Από την άλλη απαντώντας σε ιδιοκτήτες ακινήτων ο κ. Στουρνάρας τους γνωστοποίησε ότι με τον νέο κώδικα που έρχεται τώρα προς ψήφιση οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καμία υποχρέωση να δηλώνουν ως εισόδημα ανείσπρακτα ενοίκια με την αναφορά του να ικανοποιεί ιδιαιτέρως τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ι.Δ- parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg