Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ξανανοίγει η υπόθεση Βγενόπουλου

 Με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου ανασύρεται από το αρχείο και ξανανοίγει η υπόθεση Βγενόπουλου...

...την οποία είχε αρχειοθετήσει η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Μετά την απόφαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία Διαφθοράς. 


Έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, η δικογραφία είχε αφαιρεθεί παρανόμως από τους εισαγγελείς Διαφθοράς κι ενώ η υπόθεση βρισκόταν στο στάδιο των διώξεων, για να αρχειοθετηθεί λίγο καιρό αργότερα από την εισαγγελέα Τσατάνη.

Η αποκάλυψη του Hot Doc σχετικά με την παράνομη αφαίρεση της δικογραφίας, μπορεί να δημιούργησε τριγμούς στη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε όμως μια περίεργη δραστηριότητα στον χειρισμό υποθέσεων που αφορούν τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ως αποτέλεσμα, η Ξένη Δημητρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε στη διερεύνηση των καταγγελιών που δημοσιεύονταν στον Τύπο, βάζοντας στο μικροσκόπιο τόσο τη Γεωργία Τσατάνη, όσο και τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ Ρασιδάκη, την αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνά Θεοδωροπολου,  ακόμη όμως και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Το άνοιγμα της υπόθεσης Βγενόπουλου είναι πιθανό εν τω μεταξύ να σηματοδοτήσει εξελίξεις και στην Κύπρο, η οποία μετά τη νέα τροπή που φαίνεται να παίρνει η υπόθεση, αναμένεται να κινηθεί εκ νέου.

Άλλωστε, δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου πριν από κάποιες ημέρες τόνιζε ότι έχουν αποφασιστεί διώξεις σχετικά με υπόθεση διαφθοράς που κατά κύριο λόγο αφορά τον χρηματισμό του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων συνεχίζεται την προσεχή Δευτέρα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη μεταξύ του Ανδρέα Βγενόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη. Η δίκη αφορά αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc σχετικές με τη δραστηριότητα του Βγενόπουλου στη Λαϊκή Τράπεζα. Όπως έχει αποκαλύψει το περιοδικό, ο Βγενόπουλος, χρησιμοποιούσε την τράπεζα για να δίνει δάνεια σε φίλους επιχειρηματίες, πολλές φορές χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg