Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού, ή η κασέτα επαναλαμβάνεται;;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/Flickr_-_%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82_-_%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82_-_Angela_Merkel_-_%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1_(15).jpg

Χωρίς πολλά λόγια, σας παραθέτουμε τις ευχές του κ. Σαμαρά για το 2013...
Ή μήπως για το 2012;;
Ή μήπως για το 2011;;
Ή μήπως για το 2010;;...


2010

Ακολουθεί το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά: «Οι ευχές του νέου χρόνου είναι έθιμο αγάπης, γι αυτό και σας εύχομαι από καρδιάς:
Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία και προκοπή.
Για όλους τους Έλληνες και για τα αδέλφια μας στη Διασπορά.
Ξέρω ότι το 2009 υπήρξε δύσκολο για πολλούς.
Εύχομαι το 2010 να είναι καλύτερο για όλους.
Σε κρίσιμους καιρούς, πολλοί φοβούνται το μέλλον.
Μην αφήσετε το φόβο να σκιάσει τις καρδιές σας.
Να θυμάστε πάντα ότι το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν φανεί το πρώτο φώς!
Μέσα στο 2010 θα αρχίσει να φαίνεται φώς. Ελπίδα υπάρχει και το ξημέρωμα δεν αργεί.
Η Ν.Δ. στη νέα χρονιά θα δείξει το νέο πρόσωπό της, θα εμπνεύσει με τις προτάσεις της, θα σταματήσει όσα πρέπει να σταματήσει, θα προωθήσει όσα πρέπει να προωθήσει, και θα κερδίσει το στοίχημα για λογαριασμό της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για λογαριασμό της Ελλάδας μας.


2011


“Εύχομαι υγεία σε όλους και αγάπη στις οικογένειές σας… Αλλά τέτοιες ώρες, η σκέψη μου είναι με εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους ή τα μαγαζιά τους. Με εκείνους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και την ανησυχία τους για το αύριο να μεγαλώνει… Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα.Να στρέψουμε τα μάτια μας, μέσα μας, για να αντλήσουμε κουράγιο…Να στρέψουμε τα μάτια στον Απόδημο, τη μεγάλη εφεδρεία του Ελληνισμού, για να πάρουμε δύναμη. Να αναλογιστούμε ότι η χώρα μας πέρασε κι άλλα δύσκολα και τα κατάφερε…
Να γίνουμε πιο τολμηροί εκεί που πρέπει, πιο ανθεκτικοί εκεί που χρειάζεται, πιο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας… Να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Αυτό δεν είναι καθιερωμένη ευχή… Είναι υπόσχεση! Το πιο αληθινό που μπορώ να σας δώσω σήμερα"

2012  


Το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας...«Καλή χρονιά σε όλους! Στον καθένα ξεχωριστά και στην Πατρίδα μας!», αρχίζει το μήνυμά του ο Α. Σαμαράς και συνεχίζει:...Ευχές για υγεία και αγάπη, στις οικογένειές σας....Ευχές το 2012 να σημάνει το τέλος της μεγάλης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας…Και την αρχή της Ελπίδας για την Ελλάδα μας...Να θυμάστε, ότι - πέρα από τις ευχές - στα χέρια μας κρατάμε τη μοίρα μας...Γι' αυτό και η καλύτερη ευχή για το νέο χρόνο είναι να πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας!» 

2013  


«Με τη νέα χρονιά θέλω να απευθυνθώ σε όλους σας προσωπικά, να σας ευχηθώ και να σας ευχαριστήσω. Ξέρω ότι ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα. Όμως, αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό…Κι ακόμα, αποφύγαμε τα χειρότερα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό…Τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ’ έξω για να επιβιώσουμε.

Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε…

Κάναμε, έτσι, το πρώτο μεγάλο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας. Και για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας ως λαός, και την ανεξαρτησία μας ως χώρα.

Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα: βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Μετά από έξι ατέλειωτα, οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές Ανάκαμψης. Και με προσδοκίες όλο και ταχύτερης Ανάπτυξης στη συνέχεια.

Το πλεόνασμα και η ανάκαμψη δεν είναι γκρίζοι αριθμοί, δεν είναι απλά οικονομικά μεγέθη...

Είναι το θεμέλιο της Ανεξαρτησίας μας από δω και μπρός. Είναι το θεμέλιο της Ελπίδας μας για το μέλλον. Κι ακόμα, το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία.
Πότε; Στους επόμενους μήνες!Σε ποιους; Μα στους πιο αδύναμους και στους πιο αδικημένους. Όπως ακριβώς έχουμε υποσχεθεί.

Ενώ η Ανάκαμψη που αρχίζει θα βάλει τέλος στην αγωνία. Θα αρχίσει, σιγά-σιγά, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξήσεις μισθών. Κι αυτό δεν είναι κάτι αφηρημένο: Ήδη υπογράφηκε προχθές η πρώτη κλαδική σύμβαση, εδώ και τέσσερα χρόνια, που προβλέπει αύξηση αποδοχών. Στα τουριστικά επαγγέλματα! Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε και σιγά-σιγά θα διαχυθεί παντού. Γιατί χτίζουμε συστηματικά και βήμα-βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις…

Ακόμα το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες. Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα Μνημόνια.

Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το Μνημόνιο.

Τώρα απλώς αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φώς αυτό θα το βλέπουν όλοι.

Βέβαια, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε. Αλλά τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Αλλάζουμε τα πάντα! Αποδείξαμε ότι χτυπάμε τη διαφθορά παντού. Σήμερα όλο και περισσότεροι - και επώνυμοι μάλιστα - αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια της μεταπολίτευσης μαζί! Κι αυτό θα συνεχιστεί…

Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο κύμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Για να γίνει η χώρα μας αυτό που της αξίζει. Και η Οικονομία μας επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική. Χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς στρεβλώσεις, χωρίς διαφθορά.

Και κυρίως θα αρχίσει η συζήτηση για τη μεγάλη Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα βγάλει και τα τελευταία εμπόδια στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα ανοίξει νέους δρόμους για τη συμμετοχή νέων προσώπων και νέων ανθρώπων στην Πολιτική. Με κριτήρια αξιοκρατίας, όχι κομματοκρατίας. Με κριτήρια προσωπικής αξιοσύνης, όχι οικογενειοκρατίας ή κάποιας «εύνοιας»…

Τα ξημερώματα είχαμε μια θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη. Βλέπετε, όσο η Ελλάδα προχωράει, οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της. Προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς.
Προσπαθούν να τραυματίσουν την Ελληνική Προεδρία στην Ευρώπη που ξεκινάει σε δύο μέρες. Δεν θα τα καταφέρουν.

Κοιτάξτε μόνο τι γίνεται δίπλα και παραδίπλα από τη χώρα μας. Αναλογιστείτε πόσο ενισχύει την πατρίδα μας η σταθεροποίηση που πετύχαμε τον τελευταίο χρόνο. Και σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της. Δεν τα κατάφεραν ως τώρα. Και δεν θα καταφέρουν ως το τέλος.
Η Ελλάδα άντεξε Η δημοκρατία μας άντεξε και αντέχει.Πώς έγινε αυτό; Εσείς το πετύχατε! Εσείς το πετύχατε!
Θέλω, λοιπόν, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Γιατί ήταν οι δικές σας οι θυσίες, που επέτρεψαν στη χώρα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της. Και ήταν η δική σας ωριμότητα, που επέτρεψαν στη δημοκρατία μας να αντέξει.
Αυτή η αξιοθαύμαστη ωριμότητα του Ελληνικού λαού, πλησιάζει η ώρα να ανταμειφθεί:
Υπήρξε πόνος όλα τα τελευταία χρόνια. Και υπάρχει πόνος. Πάνω απ’ όλα η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων μας.
Έγιναν λάθη, κι αυτά θα τα διορθώσουμε. Έγιναν κι αδικίες. Κι αυτές θα τις αποκαταστήσουμε. Αυτή είναι η δική μου αγωνία, το δικό μου μέλημα κι η δική μου ευθύνη.
"


Hellas2News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg